Fenomenul de dependenta fata de telefonul mobil a ajuns deja in rapoartele multor psihologi. E greu sa te tii departe de celular si de multe ori ne plangem de modul in care ne-a invadat cele mai intime momente. Iata ca in unele tari au aparut modal
Fenomenul de dependenta fata de telefonul mobil a ajuns deja in rapoartele multor psihologi. E greu sa te tii departe de celular si de multe ori ne plangem de modul in care ne-a invadat cele mai intime momente.
Iata ca in unele tari au aparut modalitati de ""razbunare"" asupra acestui dispozitiv: concursuri de aruncat telefoane mobile. Finlandezii au initiat acest gen de concursuri si incepe sa prinda. In Anglia au inceput pregatirile pentru editia a doua, care va avea loc la 20 august, la Londra. Taxa de participare este de 5 lire sterline si fiecare competitor are 3 incercari. In concurs este implicata si ActionAid Recycling, o organizatie care strange telefoane ""vechi"" in vederea reciclarii lor pentru tari sarace.
RECORDURI. Recordul in materie apartine in continuare Finlandei cu 94,97 metri, in timp ce pentru Anglia este de 69,31 metri. Alte tari care gazduiesc acest gen de competitie: Germania, Italia, Austria, Polonia. Competitia este deschisa si altor nationalitati asa ca daca sunteti interesati sa participati va puteti inscrie, accesand site-ul. Prima editie a avut loc in 2000 la Savonlinna si de atunci finlandezii organizeaza evenimentul in acelasi loc. Organizatorii pregatesc deja editia din 2006 (26 august), iar concursul s-a transformat intr-o adevarata sarbatoare internationala. (Alexandru Radescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.