Revelatia CM a cedat in fata pragmatismului si valorii celei mai valoroase natiuni fotbalistice din istoria fotbalului mondial. Brazilienii au mai facut astfel un pas spre a-si apara titlul cucerit in urma cu patru ani, in Japonia si Coreea de Sud.

Sud-americanii au deschis scorul in minutul 5, cand Ronaldo l-a ridiculizat pe portarul Kingston, trecandu-si in cont golul cu numarul 15 la un turneu final, care ii confera postura de cel mai bun marcator din istoria competitiei. Dupa ce ghanezii au incercat sa riposteze, irosind cateva bune oportunitati, Adriano a facut 2-0 in urma unei faze clare de ofsaid.
FORMALITATE. Cu doua goluri avantaj, trupa lui Parreira n-a avut nici o problema cu africanii, ramasi in inferioritate numerica in minutul 81, cand Gyan a vazut al doilea cartonas galben. Ze Roberto a inchis tabela in minutul 84, dupa ce a dejucat pasul la ofsaid al defensivei adverse si l-a evitat elegant pe nefericitul Kingston. Pana la final, sud-americanii au mai ratat trei ocazii uriase prin Ronaldo, Juan si Cafu, acesta din urma devenind jucatorul brazilian cu cele mai multe prezente la Cupa Mondiala. Pentru campionii mondiali abia acum incepe adevarata batalie pentru pastrarea titlului mondial.