""Presa e de vina"" Cotidianul american New York Times ar putea fi tras la raspundere pentru ca a dezvaluit informatii despre programul de spionare a tranzactiilor financiare internationale desfasurat de Washington in ultimii cinci ani. Potriv

""Presa e de vina""

Cotidianul american New York Times ar putea fi tras la raspundere pentru ca a dezvaluit informatii despre programul de spionare a tranzactiilor financiare internationale desfasurat de Washington in ultimii cinci ani. Potrivit AFP, presedintele Comisiei pentru Securitate Interna din Camera Reprezentantilor, republicanul Peter King, a acuzat conducerea ziarului de conduita scandaloasa, pentru ca a dat publicitatii astfel de informatii sensibile. ""New York Times pune propriile prioritati arogante, elitiste si de stanga inaintea intereselor poporului american. Ii solicit procurorului general sa deschida o ancheta si sa declanseze procedura penala impotriva cotidianului New York Times, a jurnalistilor sai si a redactorilor care au colaborat in acest dosar"", a precizat Peter King.
ACUZATII. In opinia republicanului, ziarul a incalcat legile americane privind contraspionajul si a compromis politica antiterorista a Statelor Unite.
BAZA DE DATE New York Times a dezvaluit ca SUA au avut acces la o baza de date internationala si au analizat mii de tranzactii bancare in cadrul unui program secret initiat la cateva saptamani dupa atentatele de la 11 septembrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.