Puterea si Opozitia se pregatesc intens pentru motiunea de cenzura care va fi dezbatuta maine. Sedinte de grup in tabara Puterii, directive si amenitari in cea a PSD. Liderii social-democrati le-au transmis propriilor alesi ca vor primi cartonase ros

Puterea si Opozitia se pregatesc intens pentru motiunea de cenzura care va fi dezbatuta maine. Sedinte de grup in tabara Puterii, directive si amenitari in cea a PSD. Liderii social-democrati le-au transmis propriilor alesi ca vor primi cartonase rosii daca vor absenta la vot.

Camera Deputatilor si Senatul, reunite in sedinta comuna, vor dezbate maine motiunea de cenzura initiata de PSD, intitulata ""Guvernul Tariceanu Fapte si Minciuni"", un bilant al actualului Cabinet la 500 de zile de guvernare. In opinia PSD, caderea Guvernului Tariceanu si formarea rapida a unui alt Executiv nu este o piedica, ci o conditie necesara pentru aderarea cu succes la UE.
SEDINTE. In avanpremiera motiunii de maine, premierul Tariceanu s-a intalnit ieri la Parlament cu deputatii si senatorii liberali. La finalul reuniunii, el l-a acuzat din nou pe liderul PSD Mircea Geoana de iresponsabilitate pentru ca a introdus o astfel de motiune in aceasta perioada care este dedicata la nivelul Parlamentului dezbaterii proiectelor de legi necesare integrarii. ""Domnul Geoana a hotarat ca e mai important sa depuna o motiune de cenzura care nu are nici o sansa. Vom paraliza lucrarile Parlamentului pentru a dezbate aceasta motiune care contine demagogie si populism cat nu mi-am imaginat din partea unui partid care se doreste serios si european"", a mai spus premierul, precizand ca nu are emotii cu privire la prezenta parlamentarilor Coalitiei la dezbaterea motiunilor.
Nici o motiune simpla sau de cenzura nu va avea si votul PD, a dat asigurari la randul sau presedintele democratilor, Emil Boc. ""Altii credeau ca PD va avea un alt comportament"", a aratat Boc fara a spune la cine se refera. Potrivit acestuia, ""singurul comportament al PD"" este sustinerea Guvernului. Cu toate acestea, saptamana trecuta, chiar lideri importanti ai PD faceau calcule despre ""comportamentul"" parlamentarilor democrati la motiunea de cenzura in conditiile in care PC s-ar fi decis sa iasa de la guvernare sau macar daca PSD ar fi fost sustinut si de PRM. ""A defectat insa, Vadim. Nu stim ce i s-a oferit"", spunea chiar ieri, dezamagit, unul dintre parlamentarii PD.
INTALNIRE CU BASESCU. Duminica, spun surse din PD, ministrul Vasile Blaga s-ar fi vazut la Neptun cu presedintele Basescu, dupa care, la Bucuresti, a avut un dialog in cadru restrans cu liderii PD pentru a le face ""rezumatul"" discutiei: cu PC ramas la guvernare si PRM care nu sustine motiunea, Tariceanu merge mai departe, pana la gasirea altui moment propice pentru schimbarea lui, plan la care democratii nu au renuntat.
Si parlamentarii PC au avut o sedinta in care au decis ca vor vota impotriva motiunii, dupa cum a anuntat purtatorul de cuvant al conservatorilor, deputatul Bogdan Ciuca. ""Vom sprijini Guvernul pentru ca facem parte din el. In urma deciziei de duminica, pozitia ni se pare fireasca"", a explicat Ciuca.
Nici UDMR nu va vota motiunea de cenzura pentru ca aceasta contine multe generalitati, precum si neadevaruri, dupa cum a declarat presedintele Uniunii, Marko Bela.

PSD ISI AMENINTA ALESII CU CARTONASE ROSII


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.