In urma articolului ""Exportatorii de copii tin lectii de morala"", aparut pe 26 iunie 2006 in Jurnalul National, am primit urmatoarele precizari. Theodora Bertzi, secretar de stat al Oficiului Roman pentru Adoptii precizeaza ca, desi a ocupat functi
In urma articolului ""Exportatorii de copii tin lectii de morala"", aparut pe 26 iunie 2006 in Jurnalul National, am primit urmatoarele precizari. Theodora Bertzi, secretar de stat al Oficiului Roman pentru Adoptii precizeaza ca, desi a ocupat functii de conducere in cadrul ANPCA, nu a avut niciodata tangenta cu adoptiile internationale.

In perioada 2001-2002 Bogdan Adrian Panait, secretar de stat al ANPDC, ocupa functia de director general Corp Control si Audit al Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptie. Insa si el neaga orice legatura cu exportul de copii.
DECLARATIE. ""Nu am efectuat controale care priveau activitatea in domeniul adoptiilor internationale ale organismelor private acreditate, iar informatiile la care am avut acces in acea perioada, in urma controalelor efectuate de echipa de control a ANPCA, nu vizau situatia copiilor adoptati international. Doresc sa aduc la cunostinta tuturor ca sunt casatorit din 1985 si nici sotia mea, nici alt membru al familiei mele nu au fost membri CRA. Referitor la colaborarea mea cu fundatiile Pentru Copiii Nostri, Bulgarasii de aur si World Learning, pentru a nu mai lasa loc nici unei interpretari, doresc sa atrag atentia asupra faptului ca aceste colaborari au avut loc in perioada in care nu mai lucram la ANPCA, s-au incheiat inaintea preluarii mandatului de secretar de stat la ANPDC, iar activitatea mea in cadrul programelor desfasurate de acestea nu vizau problematica adoptiei.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.