Fosta si viitoarea adversara a Romaniei a fost trimisa acasa de la Cupa Mondiala de selectionata lusitana, cea care i-a curmat drumul si in semifinalele Euro 2004. Creditata inaintea turneului final cu sanse reale la titlu, Olanda pleaca acasa p

Fosta si viitoarea adversara a Romaniei a fost trimisa acasa de la Cupa Mondiala de selectionata lusitana, cea care i-a curmat drumul si in semifinalele Euro 2004.

Creditata inaintea turneului final cu sanse reale la titlu, Olanda pleaca acasa prematur, dupa esecul in fata Portugaliei. La Nürnberg nu s-a disputat insa un meci de fotbal, ci a avut loc un adevarat macel. Rusul Valentin Ivanov a scapat jocul din mana, iar faptul ca a impartit patru cartonase rosii si 16 galbene, record la Cupa Mondiala, nu l-a ajutat sa recapete controlul. Golul marcat de Maniche, in minutul 23, s-a dovedit pana la urma decisiv, iar Portugalia va juca in sferturi cu Anglia. ""Sunt incantat. Este o victorie meritata, chiar daca a fost cu scandal"", a spus selectionerul Felipe Scolari.
JALNIC. De partea cealalta, Olanda a inregistrat prima infrangere intr-o partida oficiala cu Marco van Basten pe banca, sub ochii presedintelui FRF, Mircea Sandu, care a fost observator de joc. ""In unele momente a fost un meci jalnic. Este regretabil ca arbitrajul a avut o astfel de influenta intr-o partida atat de importanta"", a declarat antrenorul olandez. Inaintea meciului, Van Basten s-a certat cu Ruud van Nistelrooy, pe care nu l-a introdus ulterior in primul ""unsprezece"". La actualul turneu final, ""portocalele"" au avut insa si o alta problema. Considerat punctul forte al echipei, atacul batav a cam lasat de dorit, cel putin in ceea ce priveste eficacitatea. Doar trei goluri in patru meciuri au marcat olandezii la competitia din Germania.

PRO SI CONTRA IVANOV


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.