Vad ca deja Beckham este erou in Anglia dupa o victorie fara glorie. Hai sa fim seriosi si sa gandim logic. Marele ""erou"" a facut trei pasi la stanga, trei la dreapta si a dat un gol din lovitura libera. Altceva nu stie, si asta trebuie sa recunoas
Vad ca deja Beckham este erou in Anglia dupa o victorie fara glorie. Hai sa fim seriosi si sa gandim logic. Marele ""erou"" a facut trei pasi la stanga, trei la dreapta si a dat un gol din lovitura libera. Altceva nu stie, si asta trebuie sa recunoasca englezii. Sa se bucure, dar decent. Iar Beckham cred ca este gata cu fotbalul, a trecut timpul lui. Sa treaca la actorie sau sa incerce ca fotomodel. S-ar descurca mult mai bine. Anglia a castigat cu mult noroc. Daca Ecuador inscria la acea mare ocazie, englezii erau acum acasa. Ecuadorienii au jucat ce stiu. Daca pana acum le-a iesit, de data asta nu a mai mers.
Inca un meci stricat de arbitri: Olanda - Portugalia. A fost macel, dar si ""centralul"" rus a contribuit. Din cate imi aduc aminte, si nationala Romaniei a avut de suferit din cauza lui. Mai era putin si se juca handbal. Patru eliminari e prea mult la un asemenea nivel, iar daca tot le-a dat, a uitat sa-i dea cartonas rosu si lui Figo. Olanda, per ansamblu, a fost mai buna, dar a pierdut pe mana lui Van Basten. Orice cearta ar fi avut cu Van Nistelrooy, nu era normal sa-si faca o ambitie prosteasca si sa il tina pe banca. Va fi scandal mare in Olanda. Daca ii iesea lui Van Basten, acum era, poate, erou. A pierdut si aproape sigur va fi demis. Portugalia a fost invitata sa joace si chiar a jucat. Cred ca olandezii au tratat meciul prea usor. Este adevarat, au avut si mare ghinion, dar fotbalul se joaca pe goluri. Impresia artistica este doar la gimnastica.
Desi Ghana este imprevizibila, sunt sigur ca Brazilia nu va avea azi nici o emotie. Deja avertizati de jocul foarte bun al Germaniei, brazilienii nu au voie sa mai subestimeze pe nimeni si sa joace ca in partida cu Japonia. Si il astept pe Ronaldinho. Pana acum toata lumea a pus tunurile pe Ronaldo, dar el le-a dat peste nas. Poate a vent vremea sa arate si Ronaldinho ca este cel mai bun jucator din lume.
Spania are prima sansa cu Franta, desi un asemenea meci, teoretic, nu are un favorit. Dar spaniolii par mai in forma fata de imbatranita echipa a lui Domenech.
Nu pot incheia fara o remarca: Romania nu trebuie sa se teama de Olanda in preliminariile Campionatului European. Cu siguranta, elimi-narea prematura de la Mondial va produce un soc la ei, iar noi trebuie sa profitam. Nu trebuie sa-i dau eu sfaturi lui Victor Piturca, stie el mai bine ce are de facut, dar cred ca este un moment prielnic sa revenim in elita.

Dortmund, 26 iunie


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.