SPRIJIN PENTRU POMI. In MO 541 din 22 iunie, a fost publicata HG 768 privind acordarea in 2006 a sprijinului financiar pentru infiintarea de plantatii viticole, pomicole si de arbusti fructiferi. Pentru plantatii viticole cu soiuri nobile pentru stru
SPRIJIN PENTRU POMI. In MO 541 din 22 iunie, a fost publicata HG 768 privind acordarea in 2006 a sprijinului financiar pentru infiintarea de plantatii viticole, pomicole si de arbusti fructiferi. Pentru plantatii viticole cu soiuri nobile pentru struguri de masa si de vin, admise in cultura, sprijinul este de 5.540 lei/ha. Pentru mar si par se acorda 1.998 lei/ ha, iar pentru un hectar de cais, piersic, prun, visin, migdal si nuc se ofera 989 lei. In cazul arbustilor fructiferi sprijinul este de 1.133 lei la hectar. Beneficiarii pot fi: persoane fizice sau juridice. Suprafetele minime eligibile pentru care se acorda sprijin financiar sunt de un hectar pentru vita-de-vie si pomi fructiferi si 0,3 ha pentru arbusti.
MUNCA IN STRAINATATE. Cetatenii romani care au copii minori in ingrijire si doresc obtinerea unui contract de munca in strainatate au obligatia de a notifica serviciile publice de asistenta sociala, organizate la nivelul municipiilor si oraselor sau primariei de domiciliu, intentia de a pleca la munca in strainatate precum si nominalizarea persoanei in intretinerea si ingrijirea careia vor ramane copiii. Reglementarea face parte din Ordinul 219 al Ministerul, Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei - Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului publicat in MO 544 din 23 iunie.
(Selectie realizata de Adrian Mihai)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.