Gata! Am sa dau Mondialul de la ei pe moleseala de la noi. Terasele din buricul targului, cu meseni vopsiti pe fata si cu steaguri in brate, pe bodegile de cartier cu meseni cu fetele rosii in mod natural si cu pungi si plase in brate

Gata! Am sa dau Mondialul de la ei pe moleseala de la noi. Terasele din buricul targului, cu meseni vopsiti pe fata si cu steaguri in brate, pe bodegile de cartier cu meseni cu fetele rosii in mod natural si cu pungi si plase in brate. Abia cand incepuse sa imi placa sa scriu de fotbal, intr-o tot mai mare necunostinta de cauza, trebuie sa ma intorc la ce-au mai facut Bush si Putin. Aia e!
O sa vad cu cine tin vecinii din blocul de vizavi si ""baietii"" de la bodega arabului de la mine de pe strada. Care n-o sa bea bere Bitburger sau bere cu Sprite, ci licori autohtone cu nume de animale. Chiar sunt curioasa cu cine tin cei de-acasa. Ca pe-aici lumea stie clar ce vrea. Germania e cea mai buna echipa, fiecare faza e geniala, Klinsi e antrenorul mileniului, iar intre Ballack si Beckham nimeni intreg la minte, femeie sau barbat, n-ar opta pentru englezoi. Brazilia nu e suficient de buna nici cand da gol, nici cand se apara, nici cand alearga, nici cand canta imnul, nici cand sta la vestiar. Suedia bine c-a iesit, le e ca un dusman de clasa. S-au bucurat nemtii nevoie mare la egalul ala vechi cu Trinidad Tobago, iar cand au eliminat chiar ei Suedia a fost dementa pe strazi. Pana si Trierul linistit pe care il cunosteam s-a transformat. Baietii au baut, au cantat si au dansat pe mese. Si-au impartit cateva sticle in teste, dar nimeni nu s-a suparat pe nimeni, ca se ruina bunatate de noapte speciala.
Asa. Pe elvetieni nu ii ia nimeni in serios si cred ca nici ei n-au facut mare lucru ca sa isi traga o imagine mai impunatoare. E si greu, cand vii la meci cu sepci in forma de cap de oaie sau aduci dupa tine coarne de vaca si talangi. De italieni rade toata lumea, ca din blatisti si vanzatori de meciuri nu sunt scosi, sunt clientii preferati ai emisiunilor de dupa transmiterea meciurilor.
Acasa o sa fie mai relaxant. Pe vremuri, si ma refer la vremuri vechi pentru mine, se tinea cu Argentina, toata lumea era disperata. Acum nu stiu cum mai e, dar a zis cineva o chestie care mi-a placut: ca s-a saturat de Brazilia, dar ca fara Brazilia s-ar duce de rapa tot Mondialul. Asa o fi. Pentru mine, lantul de iubire cu campioantul asta s-a rupt cand a fost eliminata echipa Iranului. Voi discuta pe larg despre asta cu arabul de peste drum. Si il voi urmari atent pe cel mai tare jucator de la Mondial, Pimpong.
Hai, Ghana!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.