Zgarie-norii americani nu merg in centrul Bucurestiului, capitala avand cel mai mare risc seismic din Europa, spune Nicolae Noica, fost ministru al Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului. Doua proiecte au atras atentia opiniei publice in ul

Zgarie-norii americani nu merg in centrul Bucurestiului, capitala avand cel mai mare risc seismic din Europa, spune Nicolae Noica, fost ministru al Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului.

Doua proiecte au atras atentia opiniei publice in ultimul timp. Unul vizeaza Piata Revolutiei, unde sunt planuite constructii ce vor schimba complet aspectul general si linia de arhitectura a Pietei.
Al doilea proiect tinteste Catedrala Romano-Catolica - Sf. Iosif. In imediata ei apropiere se doreste ridicarea unei cladiri cu nouasprezece etaje, 75 de metri. La cele doua exemple se adauga situatia aparuta langa Biserica Armeneasca - tot monument istoric - ce a si fost grav avariata de turnul de 80 de metri de alaturi.

Jurnalul National: Fata Capitalei s-a schimbat in ultimii ani, au aparut foarte multe blocuri turn, iar altele sunt in stadiul de proiect sau in diferite stadii de executie. Care vor fi consecintele asupra vietii bucuresteanului?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.