""Suntem o comuna inchisa!"" Asta e primul lucru pe care ti-l spune primarul comunei prahovene Brebu, Catalin Ionescu, atunci cand il pui sa-ti vorbeasca despre localitatea pe care o conduce din 1996. Ce inseamna comuna inchisa? Drumul care l
""Suntem o comuna inchisa!"" Asta e primul lucru pe care ti-l spune primarul comunei prahovene Brebu, Catalin Ionescu, atunci cand il pui sa-ti vorbeasca despre localitatea pe care o conduce din 1996.

Ce inseamna comuna inchisa? Drumul care leaga Brebu de Campina este asfaltat si circulabil. In capatul celalalt al localitatii, la iesirea spre Valenii de Munte si Cheia, situatia este tragica: un drum forestier, de pamant si piatra, impracticabil cand ploua si cand ninge alunga turistii si le smulge localnicilor injuraturi in coltul gurii. Drumul - judetean 214 - este in administrarea CJ Prahova si desi unele lucrari sunt in curs de executie, nu poate fi circulat usor. Repararea lui ar insemna, in viziunea primarului, si dezvoltarea comunei. ""Brebu e destul de departe de DN 1, spre deosebire de Cornu, de exemplu. Turistul care trece pe aici merge mai departe spre Cheia, nu e nevoit sa se intoarca. Daca ar merge in partea cealalta, ar da peste o vale virgina si de o frumusete extraordinara. La fel, cei care sunt la Cheia sau Valenii de Munte si ar vrea sa ajunga mai repede la Campina si sa intre pe DN 1 ar trebui sa vina pe la Brebu. Cum, cand drumul arata asa?"", explica Ionescu. De aceea, crede primarul, nici nu exista spatii de cazare in localitate. Totusi, daca pana acum cativa ani cumparai pamant cu 2 euro/metru patrat, acum nu gasesti sub 15 euro. (Alexandru Nastase, Andreea Tudorica)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.