Ma gandesc la Braziliaa€¦ Imi vine deodata in minte un teren de fotbal in care jucatori de talie mondiala precum Ronaldo, Ronaldihno, Kaka sau Roberto Carlos ridica victoriosi spre cer de cinci ori cupa mondiala. Si imediat imi pun intrebareaa€¦ Oare anul acesta va fi a sasea oara?

Dar pana cand va veni clipa adevarului, haideti sa intram putin in tainelea€¦ nu, nu ale fotbalului, ci ale bucatariei brazilienea€¦ Bucataria braziliana este influentata de culturile europeana, indiana sau africana. Ingredientele principale sunt orezul alb, fasolea neagra, fructele de mare sau cele exotice. Brazilia se poate lauda si cu unele preparate traditionale care si-au extins sfera de renume la nivelul intregii lumi.

TRADITIONAL. Feijoada este mancarea tipic braziliana, preparata initial de sclavii adusi din Africa. La Rio de Janeiro feijoada este foarte populara. Se prepara din fasole neagra cu carne de vita sau cu urechi si coada de purcel. Se serveste intr-o farfurie adanca, alaturi de orez.
Brazilienii prefera sa bea guarana, un suc preparat din planta cu acelasi nume care se gaseste in padurile amazoniene. Sucurile de fructe sunt foarte raspandite in Brazilia. Bautura traditionala a Braziliei este Cachaca. Este o bautura alcoolica tare care se obtine din sfecla de zahar. Se bea pura sau preparata cu lamaie, zahar si cuburi de gheata.