Argentina este sinonima cu Diego Maradona. La fotbal. In ceea ce priveste bucatele, meniul este foarte variat si asta pentru ca bucataria argentiniana a evoluat diferit fata de gastronomia celorlalte tari din America de Sud.

Influenta culinara a italienilor si a spaniolilor s-a imbinat cu cea a bastinasilor, rezultand gusturi si arome noi. Un alt aspect important: Argentina este una dintre cele mai mari tari producatoare de grau, fasole, porumb, carne de vita, lapte si soia, din lume. De aceea, aceste produse se regasesc ca ingrediente in majoritatea preparatelor din aceasta tara. Fripturile din carne de vita sunt intalnite atat in meniurile restaurantelor, cat si in dieta zilnica a localnicilor.

SIMBOLURI. Daca spunem mancare argentiniana spunem: ""asado"", ""dulce de leche"", ""empanadas"" si ""yerba mate"". Sunt cele patru preparate care se gasesc in toate regiunile tarii si care sunt recunoscute ca fiind preparatele traditionale argentiniene. Insa nu lipsesc pastele sau pizza, care au ajuns aici datorita imigrantilor italieni. Desi ""yerba mate"" este bautura traditionala a argentinienilor, vinul si berea ii fac concurenta. De asemenea, se mai produc si lichioruri cu tot felul de arome: portocale, oua, cirese, cafea.