Daca sunteti mari mancatori de carne, atunci un popas in Anglia este locul ideal. Nimic fara carne! Aceasta este regula lor de baza! Fie ca luati micul dejun, masa de pranz sau cina, majoritatea preparatelor cu care veti fi serviti sunt gatite di

Daca sunteti mari mancatori de carne, atunci un popas in Anglia este locul ideal. Nimic fara carne! Aceasta este regula lor de baza!

Fie ca luati micul dejun, masa de pranz sau cina, majoritatea preparatelor cu care veti fi serviti sunt gatite din carne, in special cea de vita. Exista chiar si o legenda care spune ca, in aceasta tara, prin anul 1617, niste tineri nobili au ridicat friptura la rang nobiliar.
Despre bucataria englezeasca se poate spune ca este foarte consistenta, fara a fi totusi prea variata. Sosurile - dulci sau acrisoare, cu usturoi, ceapa, alcool sau vin, patrunjel verde, se numara printre preferatele acestora.

ABUNDENTA. Micul dejun reprezinta masa de baza. Ceai simplu sau cu lapte, cafea, fiertura din fulgi de orez (porridge) sau ""corn flakes"" cu lapte si zahar, oua cu sunca, bacon, sandvisuri, paine prajita cu unt, gemuri - in special cele de portocale.
Pranzul se ia in jurul orei 13:00. De obicei, se mananca preparate din carne, fripturi cu legume, iar la desert, o placinta sau o prajitura. Cina incepe cu un suc de rosii, apoi o supa si o mancare mai usoara, pe baza de peste. Consistenta bucatarie, nu-i asa?
Poate de aici ""se trage"" si agerimea jucatorilor englezi pe terenul de fotbal. Desi in legatura cu istoria fotbalului au fost si vor fi multe controverse, se pare ca jocul de fotbal, asa cum il cunoastem astazi, provine din Anglia secolului al XIX-lea. Iar despre reusitele englezilor in materie de fotbal, pentru microbisti, cu siguranta ele nu mai au nevoie de nici o prezentare!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.