Am spus inainte de meciul cu Suedia ca Germania va invinge poate nu datorita valorii, cat a norocului si a publicului. Norocul a venit tot de la cei doi ""polonezi"", Klose si Podolski, dar si de la jocul uimitor de slab al Suediei, care mai bine nu
Am spus inainte de meciul cu Suedia ca Germania va invinge poate nu datorita valorii, cat a norocului si a publicului. Norocul a venit tot de la cei doi ""polonezi"", Klose si Podolski, dar si de la jocul uimitor de slab al Suediei, care mai bine nu se prezenta. De public nu mai vorbesc, s-a vazut. Totul este pentru Germania. Parca i-a dopat Klinsmann. Sa nu uit de Ballack, dar el este deja plecat in alta galaxie, la Chelsea, asa ca am spus totul despre valoarea lui. Desi locuiesc de 25 de ani in Germania, imi va fi greu sa savurez o eventuala victorie finala a nemtilor. Daca se va intampla totusi, o sa uit de fotbal si o sa prefer sahul sau popicele. Le dau insa o sansa: daca bate Argentina in ""sferturi"", atunci chiar ar merita titlul mondial, desi hopuri vor mai fi.
Mi-a placut foarte mult Mexicul. Au intrat fara trac, nu aveau ce pierde, iar antrenorul lor, Ricardo la Volpe desi considerat nebun, a aplicat cea mai buna tactica impotriva unei echipe cum este Argentina. Nu i-a lasat sa-si faca jocul. Putin a lipsit ca sa-i si iasa. Pana la urma, argentinienii au invins, dar, sincer, nu m-au convins. Momentul adevarului va fi cu Germania.
Italia, una dintre favoritele mele, cred ca nu va avea probleme azi cu Australia. Simt ca australienii au cam terminat benzina, iar italienii, mai profesionisti, nu vor rata ocazia unui ""sfert"" destul de accesibil, cu Elvetia sau cu Ucraina. Au un traseu care ii poate duce fara prea mari eforturi in semifinale. Dar surprize au fost si vor mai fi.
Ce ma intriga cel mai mult la acest Campionat Mondial sunt arbitrajele. Penibile pentru un asemenea nivel. Greseli uriase, vicieri de rezultat, probabil cele mai slabe arbitraje din istoria competitiei. Chiar sambata, lui Messi i s-a anulat un gol valabil la scorul de 1-1. Daca inscriau mexicanii, ce se intampla cu munca de patru ani a argentinienilor? Dar observ ca nu intereseaza pe nimeni. Pacat de organizarea ireprosabila a Mondialului! Arbitrajele tin de alta gradina.
Dortmund, 25 iunie


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.