Pregatirea evenimentului cultural al anului - prezenta marelui poet contemporan Evgheni Evtusenko (foto) in Romania - a intrat in linie dreapta. Ziaristi romani si reprezentanti ai editurii CD Press s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecu
Pregatirea evenimentului cultural al anului - prezenta marelui poet contemporan Evgheni Evtusenko (foto) in Romania - a intrat in linie dreapta.

Ziaristi romani si reprezentanti ai editurii CD Press s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecute cu poetul, aflat la odihna pe litoralul bulgaresc, la Nisipurile de Aur.
Evgheni Aleksandrovici a fost extrem de jovial, s-a lasat filmat pentru promourile de televiziune, dar, ca de fiecare data, s-a intors la poezie: a vorbit despre Nichita Stanescu (nascut in acelasi an cu Evtusenko - 1933), Mircea Dinescu, precum si despre alti prieteni din Romania.
In apartamentul sau luxos din Hotelul ""Imperial"", ziaristii romani au avut parte de o primire pe masura: cate un pahar cu vin rosu, sec, parfumat, de cea mai buna calitate.
Cateva picaturi de vin au stropit si volumul ""Mierea tarzie"" - lansat de editura CD PRESS - caruia autorul i-a urat in acest mod original: ""Drum viguros si catifelat spre sufletul cititorilor romani"". (S.S.E.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.