Parintii au la dispozitie mai multe variante pentru a asigura copiilor un viitor lipsit de probleme financiare. Societatile de asigurari si bancile ofera solutii prin diverse tipuri de planuri financiare. Mama si tatal pot pune deoparte bani pe

Parintii au la dispozitie mai multe variante pentru a asigura copiilor un viitor lipsit de probleme financiare. Societatile de asigurari si bancile ofera solutii prin diverse tipuri de planuri financiare.

Mama si tatal pot pune deoparte bani pentu a asigura mai tarziu resursele financiare necesare studiilor tanarului.
SOLUTII. Parintii pot opta pentru un plan de economii inca de la o varsta frageda a copilului. Polita va ajunge la maturitate si banii vor putea fi incasati de regula cand tanarul ajunge la majorat. Insa, in functie de nevoi, o parte din bani poate fi folosita si mai devreme, de exemplu in cazul in care copilul sufera o interventie chirurgicala de urgenta. In cazul planului de economii Majorat de la Generali Asigurari, plata indemnizatiei de asigurare se poate face cand copilul beneficiar se casatoreste, cand isi incepe studiile sau la orice aniversare pana la 25 de ani. Indemnizatia de asigurare se poate transforma in renta de studii.
BONUSURI. Multe dintre societatile de asigurari platesc un bonus asiguratului, daca primele au fost platite la timp sau tanarul a avut rezultate bune la invatatura. ""Daca s-au platit primele la timp, se primeste si un bonus garantat in functie de durata contractului, in valoare de 10% (daca a fost incheiat un contract pe minimum 20 de ani) sau 5% (daca durata contractului este mai scurta de 20 de ani) din suma asigurata"", spun reprezentantii AIG Life Asigurari Romania. Generali Asigurari ofera un bonus final de 5% din valoarea totala a participarii la castig, pentru rezultate foarte bune la invatatura. Daca parintele inceteaza din viata inainte ca tanarul sa implineasca 18 ani (in perioada desfasurarii contractului), unele companii de asigurari preiau plata primelor de asigurare pana cand copilul beneficiar ajunge la majorat.
Planurile financiare pentru copii de la ING Asigurari asigura plata studiilor sau un venit pe cinci ani valabil din momentul in care copii implinesc 18 ani. Debut 18 asigura copilului o sursa de venit lunara pe perioada studiilor sau toata suma de bani atunci cand devine major. ING Academica imbina protectia specifica unei asigurari de viata cu acumularea de bani pentru continuarea studiilor.

CONTURI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.