Satele sibiene reprezinta locuri minunate unde poti petrece o vacanta relaxanta la pensiune, in mijlocul naturii. Frumusetea locurilor, ospitalitatea gazdelor, traditiile specifice zonei si bucatele delicioase sunt numai cateva motive pentru a
Satele sibiene reprezinta locuri minunate unde poti petrece o vacanta relaxanta la pensiune,
in mijlocul naturii.


Frumusetea locurilor, ospitalitatea gazdelor, traditiile specifice zonei si bucatele delicioase sunt numai cateva motive pentru a vizita imprejurimile Sibiului si a gusta din pacea si linistea satului. Cele 18 localitati de la poalele Muntelui Cibin formeaza o zona speciala - ""Marginimea Sibiului"": sate romanesti incarcate de istorie, cu biserici fortificate si case frumos colorate.
DE VIZITAT. Zona ofera multe posibilitati de relaxare si petrecere a timpului liber. Turistii pot face drumetii sau pot vizita obiectivele din zona: biserica din Cisnadioara (in stil roman, construita intre 1162-1223), bisericile din Rasinari, alaturi de Muzeul Etnografic, Casa Episcopiei, Castelul Feudal (secolele XIII - XIV), precum si Casa Memoriala Octavian Goga. Castelul Mic si Castelul Lung din apropierea localitatii Orlat pastreaza urme foarte vechi ale fortificatiilor din diferite perioade istorice. Langa Gura Raiului, cea mai importanta intrare in Muntii Cibinului, se afla Rezervatia Naturala Cindrel.
TARIFE. Indiferent ce pensiune aleg, turistii sunt foarte bine primiti. Tarifele pensiunilor din reteaua ANTREC variaza intre 1.200-1.700 de lei noi pentru o camera dubla, cu mic dejun la patru margarete. La pensiunile de doua margarete, pretul este de circa 40 de lei noi/camera. Bucatele servite la pensiuni sunt si ele pline de savoare: pastrav in fulgi de porumb, felurite ciorbe, ardei umpluti sau tocana cu carne si ceapa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.