Ingrediente: un pachet cu foi de placinta, 800 gr nuca, 700 gr zahar, un litru de apa, o lingurita cu scortisoara, cinci linguri cu ulei. Preparare: Se da nuca prin masina de tocat si apoi se amesteca bine cu o cana cu zahar si scortisoara. Dupa ace
Ingrediente: un pachet cu foi de placinta, 800 gr nuca, 700 gr zahar, un litru de apa, o lingurita cu scortisoara, cinci linguri cu ulei.
Preparare: Se da nuca prin masina de tocat si apoi se amesteca bine cu o cana cu zahar si scortisoara. Dupa aceea, se desfac cate doua foi de placinta si se ung cu putin ulei, se presara nuca pe toata suprafata foilor si se ruleaza. Se asaza toate rulourile in tava, se taie in bucati potrivite si se dau la cuptor la foc potrivit.
Din zaharul ramas si apa se fierbe un sirop din care se toarna jumatate in tava cand s-au rumenit foile si se dau din nou la cuptor. Siropul ramas se toarna la sfarsit, avand grija sa nu scada complet. Deasupra se poate presara si nuca de cocos.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.