Pentru a stopa traficul cu droguri, Directia Generala a Vamilor a organizat la Giurgiu un stagiu de pregatire a cainilor antidrog. Timp de zece saptamani, poligonul special amenjat din Vama Giurgiu gazduieste un stagiu de formare pentru zece cai
Pentru a stopa traficul cu droguri, Directia Generala a Vamilor a organizat la Giurgiu un stagiu de pregatire a cainilor antidrog.


Timp de zece saptamani, poligonul special amenjat din Vama Giurgiu gazduieste un stagiu de formare pentru zece caini si conductorii lor, provenind de la vamile din Satu-Mare, Nadlac, Moravita, Cluj-Napoca, Siret, Galati, Giurgiu si de la Aeroportul Otopeni, profesori fiindu-le trei instructori formatori.
TEMA. Cainii antidrog, caci despre ei este vorba, se specializeaza in detectarea stupefiantelor, iar pentru acest lucru trebuie sa se pregateasca temeinic, astfel incat sa acumuleze o multime de ""cunostinte"", pornind de la dresura propriu-zisa si pana la descoperirea de stupefiante.
EUROPA. Coordonatorul acestei actiuni este Alexandru Ionita, inspector in cadrul Directiei Generale a Vamilor, care impreuna cu cainele sau, Phil, a reusit sa descopere cantitati importante de stupefiante. In astfel de actiuni se folosesc in special caini labradori, pentru ca acestia au un miros foarte dezvoltat, avand mai multe celule olfactive decat ciobanestii germani. Vedeta actiunii de la Giurgiu este Rubis, un labrador cu alura de gentleman, care in 2004 a descoperit 30 de kilograme de heroina.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.