Persoanele care nu au putut avea o pisica din cauza alergiilor se vor putea bucura de un animal de casa fara riscuri... Oamenii de stiinta din California au analizat genele pisicilor americane si britanice pentru a identifica proteinele care nu
Persoanele care nu au putut avea o pisica din cauza alergiilor se vor putea bucura de un animal de casa fara riscuri...


Oamenii de stiinta din California au analizat genele pisicilor americane si britanice pentru a identifica proteinele care nu genereaza reactii alergice.
In urma studiului, acestia au demonstrat ca alergiile la pisica se formeaza din cauza unor proteine din pielea si saliva acestora, depozitate pe blana in timp ce animalul isi face ""toaleta"". Proteinele pot genera o reactie alergica in cateva minute daca sunt inspirate de o persoana care sufera de astm.
TEHNICA. Allerca, o firma de biotehnologie din San Diego, sustine ca a reusit sa creeze pisica ce nu produce alergii, printr-o tehnica numita divergenta genetica. Dupa ce au identificat proteinele de pisica asociate alergiilor, ei au folosit selectia artificiala pentru a produce, dupa mai multe generatii de imperecheri, o pisica fara genele pentru proteinele problema. Rezultatul este ""superpisica"" ce nu produce alergii.
Compania planuia initial sa modifice genetic pisicile, insa au abandonat ideea. Reprezentantii Allerca au apreciat ca exista riscul ca animalele sa sufere de efecte secundare. Compania planuieste sa aduca pisica pe piata la inceputul lui 2007. Animalutul va costa peste 10.000 de euro. Mai mult, Megan Yound, reprezentant Allerca, a declarat ca ""asteptarile vor fi foarte mari. Pana la sfarsitul anului 2009 speram sa producem peste zece mii de astfel de pisici. Deja am primit solicitari foarte mari, cateva sute de comenzi din Statele Unite, Canada, Suedia, Franta si Elvetia"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.