E timpul vacantelor de basm. Si pentru ca tot a intervenit cuvantul basm, nu demult niste experti estonieni care nu prea aveau ce face au declarat razboi Albei ca Zapada. Toata tevatura s-a numit in presa rusa ""cazul Snegurocika"" (cum ii spun
E timpul vacantelor de basm. Si pentru ca tot a intervenit cuvantul basm, nu demult niste experti estonieni care nu prea aveau ce face au declarat razboi Albei ca Zapada.

Toata tevatura s-a numit
in presa rusa ""cazul Snegurocika"" (cum ii spun rusii candidului personaj). Expertii cu pricina au clasat povestea fratilor Grimm drept ""culmea prostiei si naivitatii"", iar pe Alba ca Zapada au caracterizat-o drept ""prostuta care se lasa inselata nu numai de mama vitrega, ci si de pitici, care ar fi omorat-o, daca nu s-ar fi angajat sluga lor"". Apropo: studiul nu a pomenit nimic despre print. In alta ordine de idei, frecatorii de menta mentionati au mai zis ca Alba este un exemplu negativ pentru copiii de azi, infatisandu-le femeia sleampata in locul celei independente. Presa estoniana a sarit ""in ajutorul"" expertilor, propunand, cu ironie, si alte personaje spre anulare: Cenusareasa, pentru ca da exemplul fetei fara personalitate, care nu il rezolva pe print (!), cei trei purcelusi, pentru ca sunt stupizi, motanul incaltat, pentru ca e un nenorocit. In ceea ce ma priveste, nu ma iau de mica sirena (delicatesa lui Bacalu, tipul de la pagina 39... ). Mi s-a pus pata pe Scufita Rosie. De fapt, basmul arata cam asa: Scufita Rosie este pur si simplu perversa. Ea banuieste de la bun inceput ce vrea lupul. Ca de, lupul isi schimba parul, dar naravul ba. E la fel de ticaloasa ca el. S-ar putea sa fie o mica ticaloasa de samariteana. Si lupul la fel. Stiti ce ii spunea, de fapt, blanosului? ""Ce dinti de lapte ai, mai lupule, mai. Lucreaza la ei, ca funditele mele sunt greu de rontait."" So fuckable, nu?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.