In timp ce granzii fotbalului se bat pentru Cupa Mondiala, tot in Germania, dar la Vellmar, 120 de echipe de copii si de juniori din intreaga lume si-au dat intalnire la ""Junior World Cup 2006"".
VALOROSI. Chiar daca Romania nu a fost reprezentata de vreun nume greu in competitie, succesul reputat de fotbalul nostru a fost pe masura. AS Kinder Sangeorgiu de Mures, antrenata de Lucian Ciurtin, a maturat pe teren cu granzii si a devenit vicecampioana mondiala la categoria 10-11 ani. Dupa ce a castigat grupa B (trei victorii si un egal), Kinder a trecut in ""optimi"" de nemtii de la Olympia Kassel, iar in ""sferturi"" a luat fata gazdelor de la Vellmar. Dupa semifinala castigata contra Arminia Bieldfield, Kinder a cedat in finala, disputata cu TSKA Moscova, cu scorul de 5-1.
PREMIATI. Dupa ce au pierdut categoric finala, micutii au fost tristi, considerand ca puteau mai mult. Romanii au avut urmatoarea componenta: Paul Iakob, Claudiu Aldea, Razvan Greu, Tudor Sbarcea, Robert Keresztes, Csaba Simon, Catalin Gabudean, Ioan Ludusan, Rares Matei, Adrian Pelaghie, Adrian Calugar.
(Ovidiu Ciutescu)