Cea mai rapida si placuta cale de a invata o limba straina este sa mergi la ea ""acasa"". Pentru o tabara in strainatate iti trebuie un buget mediu de 2.000 de euro. Exista insa si tabere de engleza cu doar 1.200 de lei sau cursuri intensive de 430 d
Cea mai rapida si placuta cale de a invata o limba straina este sa mergi la ea ""acasa"". Pentru o tabara in strainatate iti trebuie un buget mediu de 2.000 de euro. Exista insa si tabere de engleza cu doar 1.200 de lei sau cursuri intensive de 430 de lei noi in Vrancea, respectiv Bucuresti.


Odata ce s-a terminat anul scolar, cei mai multi copii nu mai vor sa auda de scoala. Ei vor sa se joace. Exact acest lucru il ofera copiilor programul ""Summer Fun"", o distractie de o vara. ""Miza este ca ei sa invete in mod natural, prin jocuri si prin activitati. Tot ce vor gasi in acest context are aspect de vacanta"", explica Mihai Ganj, managing director al International House, firma specializata in cursuri de limbi straine. Copiii invata mult mai bine jucandu-se. ""Programele de vacanta au ca obiectiv invatarea limbii engleze, dar dezvolta si abilitati foarte importante pentru copii: lucrul in echipa, comunicarea, stabilirea de obiective. Chiar si abilitatile de lidership pot fi dezvoltate de la aceasta varsta"", explica Ganj. Doua saptamani in Anglia costa 990 de lire sterline. O saptamana in Muntii Vrancei face 1.180 de lei noi, iar un curs intensiv de trei saptamani la Bucuresti costa 430 de lei noi. In toate, limba oficiala e engleza. Copiii sunt incurajati sa vorbeasca in engleza printr-un sistem de recompensare, care include ciocolata, jucariile, dar si lauda. ""Incurajarea, recunoasterea, aprecierea fac mai mult decat o ciocolata"", spune Ganj.
SPANIOLA SI FRANCEZA. Taberele in strainatate sunt in general de cel putin doua saptamani, dar pot ajunge si la o luna. Costul unei zile de tabara scade o data cu cresterea perioadei. Agentia Happy Tour vinde limba franceza ""à la Nisa""cu 1.100 de euro. La acest cost, valabil pentru o tabara de doua saptamani, se adauga insa o serie de alte taxe de inca vreo 700 de euro pentru transportul cu avionul, excursii la Cannes, Monaco, in Italia si Eze. Cursul este structurat in 24 de lectii saptamanale a cate 40 de minute. Cursurile intensive de trei ore de limba spaniola pe zi la Tarragona, Spania, timp de doua saptamani, costa prin Simpa Turism 1.220 de euro. La acestia se mai adauga 250 de euro pentru inscriere si transport cu avionul. Tarragona este situata in partea de nord-est a Spaniei, pe Costa Dorada, la 100 km de Barcelona. Cazarea se face in camere duble la familii sau la resedinta. In acest din urma caz, costul creste cu aproape 100 de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.