Au trecut cateva zile de la protestul hotelierilor de pe Litoral. Pare ciudat ca, in plin sezon, salariatii din turism sa-si lase oaspetii si sa iasa pe strazile Constantei cerand demisia celor care le-au dat afacerile peste cap. Hotelurile de la mar
Au trecut cateva zile de la protestul hotelierilor de pe Litoral. Pare ciudat ca, in plin sezon, salariatii din turism sa-si lase oaspetii si sa iasa pe strazile Constantei cerand demisia celor care le-au dat afacerile peste cap. Hotelurile de la mare sunt mai mult goale, asa ca demonstratia nu i-a pus in situatii delicate fata de clienti. Cu doi chelneri, chiar si inceti, se puteau asigura mesele goale.
Saptamana trecuta, in acest colt de pagina, aduceam in atentie cateva dintre cauzele care au dus la ratarea sezonului turistic din vara 2006. Ne-am fi asteptat la o reactie din partea celor investiti cu deciziile in domeniu. N-au raspuns cei vizati, au simtit insa din randurile noastre un sprijin cei care au participat la demonstratia din Constanta.
Ma tot uit pe fluxurile de stiri, deschid zilnic Monitorul Oficial, astept un anunt din partea primului-ministru care sa-l arunce din scaun pe Ovidiu Marian. Ati auzit de acest demnitar? Nevazut-necunoscut! L-a inghitit pamantul chiar de la numirea in post. Dupa mandatul lui Marius Crivtonencu la Autoritatea Nationala pentru Turism, a aparut acest Ovidiu Marian, mai cunoscut in familia predecesorului decat in industria ospitalitatii.
O increngatura de nasii si cumnatii ale finantatorului Pacuraru, celebru prin Galati - l-a propulsat pe Marian de sub sigla Blocului National Sindical direct in postul de demnitar platit din banii contribuabililor sa le apere interesele.
Ce a facut dl Ovidiu Marian in cele noua luni de mandat? Si-a luat constiincios leafa si, conducandu-se dupa principiul ""cine nu munceste, nu greseste"", n-a facut nimic.
A promis, la instalare, ca Turismul va avea o strategie. Nu se vorbeste nimic in acest sens. Cand a declansat dna Sulfina Barbu paguboasa actiune de concesionare a plajelor, priceputul de la Turism a dat din cap ascultator. Desi a fost avertizat de riscurile ce le implica ""ruperea"" hotelurilor de mare, el nu a dat credit oamenilor din turism si a inghitit hapul. Cand gripa aviara a lovit Romania, declansandu-se isteria mediatica, secretarul de stat de la Turism a stat ascuns sa nu se contamineze: nu l-a zarit nimeni pe vreun post tv sa convinga populatia ca voiajele nu sunt afectate precum gainile. Guvernul a alocat inca din martie 3 milioane de euro pentru promovarea turismului, dar licitatia s-a desfasurat abia acum doua saptamani.
De ce a fost anulat programul ""Litoralul pentru toti"", in conditiile in care se prognoza un sezon slab? Semnalul de la 1 mai, cand 10.000 de turisti romani au ales Bulgaria pentru minivacanta, nu l-a trezit din somn pe Ovidiu Marian. Lasati-l, domnule Tariceanu, sa-si faca somnul linistit. Desfiintati-i postul, demiteti-l fara nici o grija! Nu va observa nimeni ca Ovidiu Marian nu mai este sef peste
Turism. Nici chiar domnia sa nu-si
va aduce aminte, cand se va trezi,
ca a fost candva demnitar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.