Profesorul doctor Ionel Sinescu, seful Clinicii de Chirurgie Urologica si Transplant Renal Fundeni, avertizeaza ca anual se efectueaza aproximativ 200 de interventii chirurgicale ale vezicii urinare, mult mai multe comparativ cu restul Europei. I
Profesorul doctor Ionel Sinescu, seful Clinicii de Chirurgie Urologica si Transplant Renal Fundeni, avertizeaza ca anual se efectueaza aproximativ 200 de interventii chirurgicale ale vezicii urinare, mult mai multe comparativ cu restul Europei.

In unele situatii se impune reconstructia vezicii din segmente ale tubului digestiv. Cancerul renal este pe locul doi ca frecventa, urmat de cancerul de prostata. Pentru interventie se utilizeaza chirurgia clasica, dar si tehnica de endourologie sau abordarea prin piele, fara incizie clasica. O mare parte dintre operatii sunt de urologie reconstructiva la copii pentru diferite malformatii congenitale, a mai semnalat prof. dr. Ionel Sinescu, cu prilejul organizarii, intre 22 si 24 iunie, la Bucuresti a celui
de-al XVII-lea Congres mondial de videourologie. Presedintele Congresului prof. dr. Ionesl Sinescu a subliniat ca reunirea multor personalitati din domeniul urologiei nationale si internationale la Bucuresti este o dovada a progreselor inregistrate de scoala noastra de urologie. In acest sens, prof. dr. Radu Constantiniu, secretarul Congresului, a insistat asupra ultimelor progrese: instrumente chirurgicale miniaturizate, cat mai putin traumatizante, si intrarea in cotidian a chirurgiei laparoscopice. (Magda Marincovici)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.