Capital - Petrolul consoleaza Bursa In luna mai, sumele intrate din strainatate la cele doua Burse au totalizat 515,6 miliarde lei (14,25 milioane euro), iar cele iesite au fost mai mici cu 127,6 miliarde lei (3,53 milioane euro), potrivit unui rapo
Capital - Petrolul consoleaza Bursa
In luna mai, sumele intrate din strainatate la cele doua Burse au totalizat 515,6 miliarde lei (14,25 milioane euro), iar cele iesite au fost mai mici cu 127,6 miliarde lei (3,53 milioane euro), potrivit unui raport al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM). In aprilie, retragerile de pe piata au fost cu 4 milioane euro mai mari decat investitiile noi. Banii nou intrati au vizat mai ales actiunile Petrom si ale SIF Banat Crisana. In primul caz americanii au cumparat ce-au vandut mai ales austriecii, iar in al doilea slovenii au cumparat ce-au vandut cehii. (A.N. Ionescu)
Liberalizare - Economisire in strainatate
Banca Nationala a Romaniei (BNR) va liberaliza, in luna iulie, accesul rezidentilor romani la instrumente bancare din strainatate, cum ar fi depozitele si conturile curente, a declarat ieri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Consiliul de Administratie al BNR a adoptat deja decizia de modificare a regulamentului valutar in acest sens. In luna aprilie a acestui an, BNR a liberalizat accesul nerezidentilor la depozitele in lei constituite la banci din Romania, stabilind insa si patru masuri de salvgardare in cazul unor intrari masive de capital pe termen scurt.
Costuri - Leul nou de valoare
Introducerea leului nou va costa BNR 30 de milioane de euro, a declarat ieri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. El a precizat ca 65% din aceasta suma reprezinta costurile cu noile monezi metalice. ""Daca s-ar fi mentinut actuala emisiune monetara, in patru ani ar fi fost costuri mai mari legate de tiparirea de noi bani si de transportul acestora"", a spus Isarescu. Guvernatorul se asteapta ca lansarea leului nou sa dea incredere populatiei in moneda nationala si va sprijini reducerea inflatiei. (Vali Blanaru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.