Noul Cod Vamal, care se aplica incepand cu 18 iunie 2006, faciliteaza tranzitia la legislatia vamala a UE, pe care Romania va trebui sa o aplice din momentul in care devine stat membru. Ca o simplificare a procedurilor vamale s-a introdus notiune
Noul Cod Vamal, care se aplica incepand cu 18 iunie 2006, faciliteaza tranzitia la legislatia vamala a UE, pe care Romania va trebui sa o aplice din momentul in care devine stat membru.

Ca o simplificare a procedurilor vamale s-a introdus notiunea de agent economic autorizat. ""Gradul de risc pentru fiecare companie se va face in functie de dimensiunile acestora, de tara de origine. Vom fi foarte atenti cu cele cu grad de risc ridicat"", a spus Marcel Mutescu, director in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor. Totodata, reglementarile noului Cod Vamal prevad implementarea procedurilor vamale electronice si a unui sistem electronic de control al exporturilor. (Mediafax)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.