In Italia continua dezvaluirile legate de afacerile clanului Ciancimino. Conform anchetatorilor, Massimo Ciancimino a preluat afacerile tatalui sau, Vito Ciancimino, primul politician italian condamnat pentru actiuni mafiote. Reteaua se intindea incl

In Italia continua dezvaluirile legate de afacerile clanului Ciancimino. Conform anchetatorilor, Massimo Ciancimino a preluat afacerile tatalui sau, Vito Ciancimino, primul politician italian condamnat pentru actiuni mafiote. Reteaua se intindea inclusiv in Romania.

In editia din Palermo a cotidianului italian La Repubblica a fost publicata saptamana trecuta o informatie potrivit careia Massimo Ciancimino nu mai suporta ca jurnalistii romani sa scrie cu insistenta despre afacerile sale din Bucuresti.
Tocmai din acest motiv, el ceruse lui Stefano Camilleri sa caute un ""contact"" la Ambasada Italiei din Romania. Totul s-ar fi intamplat in noiembrie 2005, la doar patru luni dupa sechestrarea societatilor familiei Ciancimino in Romania.
INTERCEPTARI. Magistratii italieni au aratat ca ""in unele conversatii, interceptate in luna noiembrie 2005, dintre Massimo Ciancimino si Stefano Camilleri, iese in evidenta faptul ca Ciancimino, prin intermediul lui Camilleri, incearca sa gaseasca un contact la Ambasada din Bucuresti cu scopul de a face sa inceteze campania defavorabila de presa facuta de catre jurnalistii romani in legatura cu activitatea societatii Agenda 21"". De asemenea, magistratii italieni au mai precizat: ""De altfel, nu rezulta ca Massimo Camilleri ar fi contactat cu adevarat pe cineva din randul personalului Ambasadei Italiei, dar telefoanele sale demonstreaza interesul direct pentru ceea ce se intampla in Romania"". Gaia La Cognata, purtatorul de cuvant al Ambasadei Italiei la Bucuresti, a declarat ca nu stie de existenta unui asemenea demers, pe care il considera cel putin ciudat.
ROMANII. Oamenii de incredere din Romania, ai lui Massimo Ciancimino, sunt fratii Pileri. Unul dintre ei, Sergio Pileri, este asociat la Beretta & Poligon SRL cu Andrei Mihail. Acesta a iesit la pensie ca politist din Corpul de Control al IGP. Surse albastre la ochi au confirmat faptul ca Mihail Andrei, Radu Teisanu, fost director al Bancii Transilvania din Brasov, si Ion Patru, un alt om al Fratilor Pileri, au parasit DIE dupa dezertarea lui Pacepa in Occident.
Toti trei fiind liantul intre familia Ciancimino, subalternii Pileri si colonelul Corneliu Paltanea, fostul sef al SRI Prahova, care a protejat afacerilor fratilor Pileri.

PRIETENI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.