La mijlocul lunii octombrie vom afla care sunt cele doua noi companii care ne vor furniza telefonie 3G. In maximum cinci ani, aceste retele vor acoperi toate orasele romanesti. Ieri a fost publicat spre consultare caietul de sarcini pentru acorda
La mijlocul lunii octombrie vom afla care sunt cele doua noi companii care ne vor furniza telefonie 3G. In maximum cinci ani, aceste retele vor acoperi toate orasele romanesti.

Ieri a fost publicat spre consultare caietul de sarcini pentru acordarea ultimelor doua licente 3G romanesti. Ofertele vor fi depuse pana la 4 septembrie, iar la 15 octombrie vor fi stabiliti castigatorii. Acestia vor plati 35 de milioane de dolari fiecare, bani care vor fi varsati la bugetul de stat.
Potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial, ""se vor acorda doua licente de comunicatii mobile de generatia a treia, care vor respecta standardul UMTS"". Asta inseamna ca toate cele patru licente 3G romanesti vor fi UMTS. ""Trebuie sa respectam si anumite decizii luate la nivelul Uniunii Europene. Este o decizie luata la 24 martie anul acesta, in care se recomanda tarilor membre sa implementeze standardul IMT 2000 / UMTS"", ne-a declarat presedintele Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), Catalin Marinescu.
DORITORI. Vodafone si Orange au cate o licenta. Telemobil si Cosmote au anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze licente 3G. Lor li se adauga, potrivit unor surse, Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), Deutsche Telekom si RCS&RDS.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.