Evident ca Germania este cuprinsa de euforie dupa trei victorii in grupa si o calificare fara emotii. Nu neg meritele nemtilor, Jurgen Klinsmann chiar a facut minuni cu o nationala careia putini ii dadeau sanse inainte de Mondial, dar hai sa privim si realitatea. Greul abia incepe. Grupa a fost usoara, iar Suedia, in optimi, va fi primul hop adevarat. Oricum, sunt bucurosi ca au evitat Anglia. Este bine ca au mers mai departe, altfel cred ca ar fi scazut interesul turneului final. Revin la Klinsmann si spun ca a dat peste nas tuturor celor care l-au pus la zid pentru faptul ca a pregatit nationala
prin telefon, el mutandu-se
cu familia in SUA.
In sfarsit am vazut o fata mai adevarata a Angliei, iar golul lui Joe Cole a fost senzational. Puteau castiga la pas, dar s-au multumit cu o remiza. Chiar mi-au lasat impresia ca nu au fortat, preferand pasi mici, dar siguri, si o ""optime"", cel putin teoretic, mai usoara cu Ecuadorul. Daca mai este ceva usor in fotbalul de azi.
Toate cele patru echipe care evolueaza azi au sanse de calificare. Va fi o zi teribila. Mai grav e pentru Italia, ai carei jucatori, in special cei de la Juventus Torino, pot fi afectati psihic de scandalul meciurilor trucate din Il Calcio. Va depinde mult si de antrenorul Marcelo Lippi.
Dortmund, 21 iunie