In dosarul lui Dan Voiculescu, despre care CNSAS spune ca este de retea de informator, nu exista note semnate ""Felix"". Seful Directiei de investigatii a CNSAS, Germina Nagat, ne-a explicat ieri ca rapoartele ""Felix"" apar doar in dosarul in ca
In dosarul lui Dan Voiculescu, despre care CNSAS spune ca este de retea de informator, nu exista note semnate ""Felix"".

Seful Directiei de investigatii a CNSAS, Germina Nagat, ne-a explicat ieri ca rapoartele ""Felix"" apar doar in dosarul in care Dan Voiculescu era urmarit de Securitate, dosar care i-a fost prezentat acestuia in 2003. ""Domnul Voiculescu si-a vazut atunci dosarul, l-a cerut si l-a si prezentat presei. Rapoartele semnate cu numele conspirativ Felix erau in dosarul de urmarire, insa noi nu am putut face la vremea aceea legatura intre «Felix» si dumnealui. «Felix» era un informator, iar intr-un dosar de urmarire pot fi zeci de informatori, nu doar unul. Nu am banuit ca «Felix» e el. Daca se putea face legatura, se facea"", a insistat Nagat. Ea a mai spus ca ""in dosarele primite acum de la SRI - unul de retea si inca o bucata dintr-un dosar de urmarire - nu apar notele semnate «Felix». Apar insa alte materiale care fac legatura cu domnul Voiculescu ca fiind «Felix», iar dumnealui a recunoscut ca este «Felix», ceea ce in 2003 nu a spus"".
CINE AR FI IN SPATE. Invitat ieri la emisiunea radio "" Sfertul Academic"", Dan Voiculescu, a fost intrebat cine ar fi autorii ""montajului"" care i-au creat situatia actuala de la CNSAS. ""Pe de o parte, este presedintele Traian Basescu, care s-ar fi putut sa nu vada cu ochi buni un premier numit Tariceanu si un vicepremier numit Voiculescu, care, impreuna, ar fi facut o echipa foarte puternica. Pe de alta parte, poate sa fie un prim-ministru numit Tariceanu, care, in ciuda calitatilor sale incontestabile, s-ar fi putut vedea in pericol daca ar fi avut un viceprim-ministru puternic, asa cum am dovedit ca sunt de-a lungul anilor"", a raspuns liderul PC. (Oana Stancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.