Bucurestiul este orasul cu cei mai nepoliticosi locuitori din toata Europa. Revista Readera€™s Digest, care a realizat ""Topul nesimtirii"", si-a trimis reporteri in 35 de mari capitale ale lumii, cu o misiune unica: masurarea nivelului de
Bucurestiul este orasul cu cei mai nepoliticosi locuitori din toata Europa. Revista Readera€™s Digest, care a realizat ""Topul nesimtirii"", si-a trimis reporteri in 35 de mari capitale ale lumii, cu o misiune unica: masurarea nivelului de politete locala.

Conform The Times, reporterii au avut la indemana trei teste simple: au scapat un vraf de dosare pe o strada aglomerata pentru a vedea daca cineva ii ajuta, au numarat de cate ori vanzatorii le-au adresat un ""multumesc"" si au tinut cont de fiecare data cand cineva le-a tinut usa deschisa. S-a dovedit ca bucurestenii nu ajuta pe nimeni la necaz si nu tin usa deschisa pentru urmatorul. Pur si simplu aceste gesturi de minima politete nu fac parte din ""cultura locala"", noteaza ironic Times, care mai spune ca bucurestenii sunt chiar mai mitocani decat parizienii. Pe primul loc s-au situat newyorkezii, urmati de locuitorii din Zurich si Toronto. Cei mai politicosi dintre vecinii nostri sunt polonezii. (Ana Ilie)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.