Premii, diplome speciale, laude, aplauze, flori si veselia specifica sfarsitului de an scolar. La Scoala primara ""Mark Twain"" n-au fost premiati doar elevii silitori, ci si institutia in sine. Recent, scoala a fost acreditata de forul Organizatia Internationala de Bacalaureat (IBO), fiind sigura din tara care are o asemenea distinctie.
""Studiile primare sunt recunoscute pe plan international. Acum patru ani am depus candidatura la IBO, insa a durat ceva pana a fost implementat programul care pune copilul in centrul activitatii"", ne-a declarat Elena Dobrin, numita de elevi ""cea mai cool director"". Scoala respecta cerintele MEC, dar are o abordare inedita.
BILINGV. Elevii invata in limbile engleza si romana, fiecare clasa avand doi diriginti, care lucreaza impreuna, dar folosesc in mod selectiv engleza, respectiv romana, astfel incat predarea si interactiunea dintre copii si dascali sa aiba loc in ambele limbi, intr-o pondere egala. Accentul se pune pe dezvoltarea gandirii, a comunicarii si a cercetarii, micutii dand frau liber imaginatiei, drept dovada fiind expozitiile, proiectele si spectacolele copiilor.