Judetele Suceava, Neamt, Bacau, Harghita, Buzau, Covasna, Vrancea si Buzau au primit atentionare meteo cu privire la fenomenele meteo care vor avea loc in aceasta saptamana. ""Vor fi cantitati mari de precipitatii, vijelie si vant. Vor fi localitati
Judetele Suceava, Neamt, Bacau, Harghita, Buzau, Covasna, Vrancea si Buzau au primit atentionare meteo cu privire la fenomenele meteo care vor avea loc in aceasta saptamana.
""Vor fi cantitati mari de precipitatii, vijelie si vant. Vor fi localitati unde cantitatea de precipitatii va fi de 25 de litri/mp si patru-cinci puncte in Bazinul Siretului unde cantitatea precipitatiilor va ajunge la 100 de litri/mp"", a spus Ion Sandu (foto), director al ANM. El a precizat ca vremea in aceasta vara va fi instabila. ""Este vorba de o altfel de manifestare a vremii in vara asta. In fiecare zi vom avea precipitatii in Romania sub 10 l/mp cu puncte unde cantitatile vor ajunge la 100- 130 l/mp in 24 de ore sau in cateva ore cum s-a intamplat in week-end"", a conchis Sandu. ""Inundatiile au afectat 19 localitati din sase judete. 357 de locuinte au fost lovite, fiind distruse doua locuinte, cinci obiective socio-economice, 366 de hectare de teren arabil, 51 de poduri, 90 de podete"", a declarat Paul Dobre, secretar de stat in cadrul MAI.
IASI. Patru ieseni au fost internati in spital cu rani grave in urma unei furtuni insotite de grindina care a lovit ieri timp de 15 minute in comunele Miroslovesti si Ciohorani. De asemenea, aproape 2.000 de acoperisuri de case si anexe gospodaresti au fost avariate, 3.000 de hectare de culturi si peste 50 de kilometri de drumuri au fost distruse. Ploile au dus la producerea unei brese in digul de la Rachiteni. Specialistii monitorizeaza infiltratiile aparute la Sculeni-Tutora si Tutora-Gorban, de la indiguirea Prutului. (Elena Stan, Mirela Cimpoi)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.