Fara bani de tigari, imprumutand cate un cartof de la fiecare camera pentru o portie de cartofi prajiti, cu servite la examen si mai nou cu jurnal pe net. Viata de student, povestita pe bune. Ati citit brosuri de admitere, ghiduri ale candidat
Fara bani de tigari, imprumutand cate un cartof de la fiecare camera pentru o portie de cartofi prajiti, cu servite la examen si mai nou cu jurnal pe net. Viata de student, povestita pe bune. Ati citit brosuri de admitere, ghiduri ale candidatului, v-a mai povestit un prieten care-i treaba cu studentia, sau poate chiar parintii v-au spus din amintiri cum era pe vremea lor. Daca aveti curiozitatea sa cautati pe internet, prin blogurile studentilor sau absolventilor puteti gasi informatii diferite. Nu prea povesteste nimeni care sunt actele necesare pentru admitere, daca dai concurs pe baza de dosar sau examen scris. Chestiile birocratice le afli in general de la secretariatul facultatii pe care vrei sa o urmezi. In schimb daca esti curios cum e treaba pe la examene la facultatea X, cum sunt profii, cum e viata in camin, sau pur si simplu viata de student, daca sunt adevarate chefurile din studentie sau sunt numai vorbe... poti sa discuti cu cei care trec sau au trecut prin asta. O zi de examen din viata unui tanar la Automatica, sau o saptamana cam nefasta pentru o studenta la Jurnalistica sunt numai cateva dintre exemplele pe care le veti regasi in aceasta pagina. Cu specificarea clara ca nu toti studentii si-au facut blog - jurnal online - si ca cele de aici poate nu sunt cele mai relevante, totusi puteti afla cum e dupa ... admitere. ""Pana in anul III de facultate nici prin gand nu imi trecea sa plec afaraa€¦ poate, cel mult, pentru trei-sase luni, dar in nici un caz pentru mai mult timp. Am primit ca o bomba in anul I vestea plecarii Neei in Germania, cu neincredere si cu un simt al absurdului: De ce ar fi vrut careva sa plece afara? De ce as fi plecat eu? Why would anybody do such a horrible thing? In primii ani de facultate, viata mea capatase un sens: aveam, in sfarsit, o gasca de prieteni buni si entuziasti, studiam in facultatea in care dorisem, aveam o viata grozava, de student, eliberat de orice griji grave. Imi erau in tara prietenii, parintii, iubita, bunicii si, in general, toti cei dragi. Aici, in tara, erau iesirile noastre aventuroase la munte, cele hippiote de la Sighisoara si Costinesti, berile reci de pe terase, vizionarile de filme din camera lui Cezar, visele entuziaste de cuceritori ai lumii si, in general, simteam ca gasisem in sfarsit tot ce cautasem vreodata: prietenie, libertate, entuziasm, iubire.""
www.alexbrie.net ""O zi de examen oarecare din viata unui student la Politehnica. Examen la o materie nerelevanta. Sa zicema€¦ «Materiale». Mai pe intelesul tuturor, echivalentul unui curs de Managementul fostelor ceapeuri la ASE, Cultura plantei de iasomie la Agronomie sau Doctrine staliniste la SNSPA. Ora 6:00 - trezirea, constientizarea situatiei critice - «zi de examen». Palpitatii, gaze stomacale etca€¦ Ora 6:15 - pregatirea mapei: cursul (carte+foi xeroxate), rezumate schematizate, servite+eventuale copiute. (Ca si cand ai voie cu toata biblioteca pe banca) Ora 6:30 - realizarea inutilitatii mapei «stufoase» la examenul respectiv. Reorganizarea mapei: 3 coli A4+pix. Ora 6:40 - plecarea conform orarului pentru a prinde «loc bun, first class». Ora 7:15 - intrarea in sala de examen, ocuparea unui «loc prost, first desk». Locurile bune se terminasera deja de la ora 5:00. a€¦ Excentricia€¦ Ora 8:00 - intrarea profesorului in sala de examen. Intrarea supraveghetorilor in sala de examen (primele reactii ale studentilor: sugestii la adresa rudelor apropiate ale supraveghetorilor: mame, fii, fiice, neam etc.). Ora 8:01:00 - anuntarea subiectelora€¦ Ora 8:01:30 - reactii la aflarea subiectelor («Fu**-** de jegos!!!»). Ora 8:02 - «Hai, ba, ce facem? Mergem?»; «Mai stai, ba, 5 minute, nu acum, ca bate la ochi». Ora 8:03 - «Hai, baaaa€¦ mergem?». Ora 8:30 - planul de calamitate A: scriere in afara subiectului. Ora 8:31 - terminat de scris. Ora 8:32 - planul de calamitate B: autoincurajarea («Cu siguranta ca si ceilalti scriu in afara subiectuluia€¦Â»). Ora 10:00 - epuizarea timpului de alocat examenului. Predarea foilor, zambitor catre profesor. Iesirea din sala! Ciudat, insa intrebarile gen «Ce-ai facut, ma?» sunt insotite de raspunsuri strans legate de organe de reproducere. Ora 11:30 - reintoarcerea in sala pentru corectarea tezei. (De)Punctare corecta, cu argumente si explicatii ale profesorului extrem de bine intemeiate: «Nu, nu, nu. Hmmma€¦ nu». Ora 11:31 - cuvinte de ramas-bun colegilor, incurajari si traditionalul «Sa-mi bag **** in ea de facultate. Mai bine dadeam in p*** mea la ASE!». Ora 13:00 - acasaa€¦ Yahoo Messengera€¦ status adecvat situatiei. Invisible pentru dobitocii cu intrebari stupide. Ora 14:00 - somnul de frumusetea€¦ Noi sa fim sanatosi.""
www.aberatii.com ""Stagiile sunt strans legate de facultate, o perioada care pentru mine a fost foarte importanta si pe care o consider definitorie pentru orice om. Mi-as dori ca studentii sa ia decizii ceva mai constienti de viitorul lor. N-am facut nici un stagiu si poate ca e ciudat ca spun asta tocmai aici, nici nu-mi pare rau. In acelasi timp insa, una din cele mai mari bucurii ale mele este ca nu m-am angajat in timpul facultatii. Am ales sa lucrez ca freelancer atunci cand simteam ca am nevoie sa fac ceva si am ales asta si pentru ca imi permitea sa ma ocup de cursurile care ma interesau atunci cand dadeam peste ele. (a€¦) Faceti facultate, faceti lucruri care va permit sa mergeti la cursuri si sa va faceti temele. Ceea ce veti invata in facultate nu veti mai invata niciunde altundeva si nu veti mai avea ocazia sa va largiti orizonturile. Ceea ce invatati in facultate va ofera unul din cele mai cool lucruri posibile, sa aveti optiuni deschise, mereu. Sa fiti liberi sa alegeti si sa fiti liberi sa ajungeti mai sus. (a€¦) Acum sunt in industrie, in sfarsit a venit vremea sa schimb viata de freelancer. Ma uit in jurul meu si vad cat de multa importanta se acorda stagiarilor si stagiilor. Un student care a facut un stagiu si facultate, care gandeste si care a avut contact cu multe concepte este indubitabil mai valoros decat un student care are experienta de lucru.""
vivi.ro/blog ""M-am gandit nonstop ca am ramas (iar) fara nici un ban in buzunar si nu m-am mai putut concentra la nimic altceva... Acum tocmai am lichidat ultimele resturi ramase in frigider, adica doua oua, pe care le-am prajit, putin lapte ramas pe fundul bidonului si resturi din doua cutii de cereale diferite cu care l-am amestecat si, cu burta plina si cu o cafea in fata, m-am apucat sa scriu! Viata dulce de student fara serviciu in an terminal! (a€¦) Am avut un examen destul de interesant. Am invatat destul de mult si m-am trezit doar cu subiecte de opinie. Am urlat toata facultatea ca de ce nu suntem lasati sa ne exprimam si noi o amarata de opinie intr-un text si acum, ca am avut ocazia, tot nemultumita sunt. A trebuit sa scriem un editorial despre problema inundatiilor, unde probabil ca toti colegii mei s-au axat pe felul in care e acoperit subiectul in media.""
cristinoi.blogspot.com


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.