Mandatul de presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, detinut acum de Gabriela Anghelache, expira peste o luna. Numirile se fac pe baza de algoritm politic, functia de presedinte revenind PNL, care se zvonea ca l-ar propune pe fostu
Mandatul de presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, detinut acum de Gabriela Anghelache, expira peste o luna.

Numirile se fac pe baza de algoritm politic, functia de presedinte revenind PNL, care se zvonea ca l-ar propune pe fostul ministru al Finantelor, Ionut Popescu. Cum acesta nu s-a aratat interesat de functie, liberalii ar intentiona, spun surse avizate, sa dea Comisia pe mana lui Paul Miclaus (foto). Actualul vicepresedinte al CNVM este, alaturi de Victor Eros, urmarit penal in dosarul Rompetrol pentru favorizarea infractorului si pentru aderare la un grup de crima organizata.
BUBA. Cei doi sunt acuzati ca
s-au folosit de influenta lor pentru a musamaliza manipularea Bursei in aprilie 2004, cand actiuni RRC au fost vandute de Patriciu unui off-shore din Cipru, reprezentat de Colin Hart, pentru ca apoi sa fie recuperate de Rompetrol. Desi comisarul Bursei a facut un raport catre CNVM, acesta a fost dosit, pentru a fi redus la stadiul de nota de constatare, si nu de raport oficial al Comisiei care sa ajunga in Parlament, la Parchet si la Oficiul National de Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, spun procurorii. In februarie, Jurnalul National a publicat in exclusivitate acest raport. (Oana Stancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.