Tara trebuie batuta in lung si-n lat ca sa fie descoperita. Asta incearca sa faca Jurnalul National in ultimii ani. Cu atat mai mult, atunci cand caravana sa porneste la drum. In acest an este pentru a treia oara cand reporterii nostri vin sa va arat
Tara trebuie batuta in lung si-n lat ca sa fie descoperita. Asta incearca sa faca Jurnalul National in ultimii ani. Cu atat mai mult, atunci cand caravana sa porneste la drum. In acest an este pentru a treia oara cand reporterii nostri vin sa va arate Romania care apare atat de rar la televizor. Ne-am saturat de Romania servita la borcan, impaunata cu fite de doi bani si senzational cat incape. Asa cum ne-am saturat si de Romania ""descoperita"" din turnul de fildes sau de la birou cu laptopul si telefonul mobil. Pentru multi reporteri cele mai importante ingrediente in meseria asta frumoasa, nebuna si de multe ori dureroasa este slitul, ""care cu care"", vedetele, ""cine cu cine"" coafurile si lenjeria intima. Pentru ei reportajul incepe de la firul de par, trece prin rujul de buze si se termina cu unghiile de la picioare. Pe de alta parte, Romania livrata la televizor are atata legatura cu Romania reala, tot pe atat pe cat au legatura pixelii cu capitele de fan. ""Stirile de la ora cinci"" se regasesc acum la toate orele exacte, goana dupa audienta le-a facut sa cucereasca toate teritoriile care pana mai ieri erau virgine. Astfel incat crima e doar capul de afis al ficarui buletin de stiri, iar ceea ce urmeaza este un lung sir de futilitati care n-au nici o legatura cu Romania. Tocmai de aceea ne propunem sa va prezentam, ca un proces de reparatie morala Romania fara fite, Romania reala, Romania profunda, Romania fara vedete, Romania eterna, Romania fascinanta, Romania vie, Romania in carne si oase, ROMANIA ADEVARATA!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.