Coalitia de guvernare a intrat in moarte clinica, fiind tinuta in viata doar de expertii Uniunii Europene. Saptamana trecuta, specialistii autohtoni in ale politicii s-au intrecut pe sine in a-si aduce expertiza in eutanasierea pacientului. PD is
Coalitia de guvernare a intrat in moarte clinica, fiind tinuta in viata doar de expertii Uniunii Europene.

Saptamana trecuta, specialistii autohtoni in ale politicii s-au intrecut pe sine in a-si aduce expertiza in eutanasierea pacientului. PD isi retrage vicepremierul. In schimb, il arunca in lupta pe Radu Berceanu la Ministerul Transporturilor, aluzie clara la viata trista si la sfarsitul brusc provocate de Traian Basescu cederistului Victor Ciorbea. In coalitie, discutiile pe tema remaniere/restructurare pot fi rezumate prin ""fiecare face ce vrea"". Departe de aceste jocuri politice, SRI trimite la CNSAS niste dosare ale liderului PC, tocmai nominalizat pentru functia de vicepremier. In atare conditii se aduce in discutie posibilitatea iesirii conservatorilor din Guvern. PNL-ului si UDMR-ului le raman speranta. Speranta ca PD isi va nominaliza un vicepremier si ca PC nu va pleca din Guvern. A fost nevoie de marul lui Newton pentru ca PSD-ului sa-i pice fisa si sa descopere legea actiunii politice. Asa ca Mircea Geoana a trecut la exercitiile de inviorare, pentru inceput cu cateva miscari simple. A convocat organizatiile judetene si a vorbit despre anticipate. Pentru a spori confuzia din Palatul Victoria, acelasi Mircea Geoana vorbeste de o posibila intelegere politica cu PD si anunta o motiune de cenzura. Emil Boc exclude orice colaborare cu PSD. Un vot secret ascunde insa, in conditiile date, un mare potential de surpriza. Partidul Conservator tragea un prim semnal de alarma, declarand ca nu va vota Codul Fiscal din cauza impunerii impozitului de 16% pentru microintreprinderi. PRM spune ca nu a fost contactat de PSD in vederea sustinerii motiunii de cenzura, insa sfiosenia liderilor lui Vadim ii apartine mai degraba lui Mircea Geoana in confruntarile cu Traian Basescu. Cel care reprezinta cea mai mare necunoscuta a metodei de eutanasiere ce va fi aplicata. Se pare ca astazi el va tine in Parlament un discurs foarte dur la adresa guvernarii.
LUNI. PSD introduce motiunea sanatatea, respinsa in conditiile in care in sala n-au fost prezenti nici macar toti semnatarii ei. MARTI. Continua scandalul celor doua fregate, ministrul Apararii spunand ca nu stie ce-i cu comisioanele. MIERCURI. Liderii de sindicat din Invatamant se intalnesc cu Tariceanu; ramane amenintarea cu neinceperea anului scolar. JOI. Pe fondul scandalului dintre partide, la ora 9:00, in Camera Deputatilor erau mai putin de 20 de parlamentari. VINERI. Dan Voiculescu anunta ca astazi Consiliul National al PC va lua decizia ramanerii sau iesirii de la guvernare. (Dragos Moldovan)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.