FRACTURI DE SOLD. La nivel mondial, numarul fracturilor de sold ar putea sa se tripleze pana in 2050, se precizeaza in revista medicala The Lancet. Aceste fracturi sunt provocate de fragilizarea oaselor sau de osteoporoza, boala specifica femeilor. C
FRACTURI DE SOLD. La nivel mondial, numarul fracturilor de sold ar putea sa se tripleze pana in 2050, se precizeaza in revista medicala The Lancet. Aceste fracturi sunt provocate de fragilizarea oaselor sau de osteoporoza, boala specifica femeilor. Cele peste 6,3 milioane de fracturi de sold in 2050, fata de 1,7 la ora actuala, presupun o crestere alarmanta a costurilor legate de spitalizari, handicap sau decese.
OMS. In lume, anual, aproximativ 13 milioane de persoane mor din cauze legate de mediul in care traiesc. Sunt persoane din tarile sarace, victime ale calitatii indoielnice a apei de baut, intepaturilor unor insecte, aerului poluat... Cei mai afectati sunt copiii. Astfel, 94% dintre decesele la copii sunt provocate de diaree, infectii respiratorii, paludism... Potrivit OMS, o cauza majora de deces o reprezinta accidentele rutiere.
H5N1. Secretarul cu probleme de sanatate de la Hong Kong, York Chow, a
anuntat ca virusul H5N1 ar putea deveni mai virulent, prezentand un risc crescut pentru om. Un barbat de
31 de ani din orasul chinez Shenzhen, la granita Hong Kong cu China, s-a imbolnavit de gripa aviara, chiar daca nu a fost in contact cu pasari si nu locuieste in mediu rural. Rezultatele analizelor au confirmat prezenta lui H5N1, inalt patogen la acest pacient.
HEMOGLOBINA. Cercetatorii bulgari au descoperit un nou tip de hemoglobina, caruia ii vor da numele orasului Yambol, unde s-au nascut. Noul tip de hemoglobina reprezinta o descoperire importanta, deoarece poate face lumina in ceea ce priveste anemia si ar putea conduce la descoperirea unui tratament adecvat pentru aceasta boala.
MESAJ. Apelul lansat de Crucea Rosie pentru combaterea gripei aviare in tarile sarace ramane practic fara raspuns, avertizeaza Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie. Asociatia umanitara a anuntat ca a reusit sa stranga numai
3,2 % din suma de 17,4 milioane de franci elvetieni
(11 milioane de euro), solicitata in urma cu doua luni. In aceste conditii, institutia se vede constransa sa isi limiteze sprijinul la societatile Crucii Rosii si Semilunei Rosii, in ceea ce priveste actiunile acestora de combatere si prevenire a gripei aviare, a anuntat asociatia.
MAME. Numarul mamelor toxicomane din Bucuresti se dubleaza de la an la an. Maternitatea ""Polizu"" din Capitala este singura institutie care a monitorizat numarul mamelor toxicomane care au nascut acolo. ""In primele sase luni ale acestui an am avut opt cazuri, ceea ce este foarte mult"", a declarat agentiei dr. Doina Broscauncianu. Consumul de stupefiante in timpul sarcinii impiedica dezvoltarea intrauterina, provoaca nastere prematura, greutate mica la nastere si uneori avort spontan sau moartea
in utero.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.