Fara sa straluceasca,
campionii mondiali en-titre au reusit cea de-a doua victorie din grupe, asigurandu-si astfel calificarea in optimile de finala.

In prima repriza, brazilienii nu au avut nici un sut pe poarta, cea mai mare ocazie apartinandu-i rezervei australiene Bresciano, in minutele de prelungiri. Elevii lui Carlos Alberto Parreira au deschis insa scorul devreme in partea secunda, Adriano trimitand plasat, de la marginea careului, dupa o pasa primita de la Ronaldo. ""Cangurii"" au avut dupa aceea doua sanse mari de a egala, dar Kewell, o alta rezerva a lui Guus Hiddink, a trimis de fiecare data peste poarta lui Dida.
SCHIMBARE. Jocul brazilienilor s-a animat dupa schimbarea lui Ronaldo cu Robinho. Micutul atacant si-a facut imediat simtita prezenta, avand nu mai putin de patru ocazii de gol. A urmat o bara a lui Kaka, care a fost imitat apoi de acelasi Robinho, dar de aceasta data balonul revenit in teren a fost impins in poarta de nou intratul Fred. Dupa meci, antrenorul brazilian a promis ca echipa sa va creste de la meci la meci. ""Suntem fericiti pentru calificare. Inaintea Cupei Mondiale nu am avut decat trei partide amicale. Am progresat fata de meciul cu Croatia, iar data viitoare vom juca si mai bine"", a spus Parreira. De partea cealalta, capitanul ""cangurilor"", Mark Viduka, era multumit ca echipa sa a pus probleme campioanei mondiale: ""Suntem dezamagiti ca nu am luat nici un punct, desi am facut un meci bun, dar Brazilia e Brazilia"". In ultimul meci din grupe, Australia se va bate cu Croatia pentru un loc un optimi.

BRAZILIA - AUSTRALIA 2-0