Locuitorii din comuna Manastirea, judetul Calarasi, au dat nas in nas cu serpii, dupa inundatiile care le-au distrus casele in luna aprilie. Preotul paroh al bisericii din Manastirea, Banu Surcel, ne-a impartasit experienta deosebita a intalnir
Locuitorii din comuna Manastirea, judetul Calarasi, au dat nas in nas cu serpii, dupa inundatiile care le-au distrus casele
in luna aprilie.

Preotul paroh al bisericii din Manastirea, Banu Surcel, ne-a impartasit experienta deosebita a intalnirii sale cu un sarpe. Unul real, nu cel biblic. Experienta ciudata, care i-a lasat sentimentul ca sarpele poseda o misterioasa intelepciune la care noi, oamenii, inca nu avem acces.
""M-am incumetat sa strabat calea acum inundata care ducea la casa mea. Aveam mai multe lucruri pe care doream sa le salvez din bucataria ramasa cat de cat in picioare. Era casa mea. S-a dus"", ingaima preotul Surcel.
MAMA. Nu s-a gandit ca poate avea parte de aventuri in acea zi, asa ca a deschis fara graba usa bufetului. In clipa in care a deschis usa, a ramas interzis. Dintr-un castron folosit inainte ca suport pentru nenumarate salate, o serpoaica se ridica amenintatoare in apararea puilor adusi pe lume chiar acolo. Era mica, zvelta, de culoare cenusiu-bruna. Puii aveau capul negru si abdomenul rosu caramiziu. L-a incercat un sentiment de teama, asteptandu-se la o muscatura. Sasaia cuvinte doar de ea intelese, se incolacea delicat in jurul puilor, ca si cum voia sa stie ce se intampla in jur. Brusc, ca si cum si-ar fi dat seama ca nu are de-a face cu cineva rau, si-a reluat locul in castronul din bufet. ""Pot spune ca s-a comportat civilizat. M-a avertizat ca nu doreste sa ia contact cu mine, ca nu-i face placere sa ma vada. Respect acest lucru.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.