Situat la marginea Oceanului Atlantic, cu zone rezidentiale sofisticate si renumit pentru cluburile deschise 24 de ore
din 24. Miami pare a fi locul
perfect pentru o vacanta de vis.

Refrenul unui binecunoscut cantec interpretat de Will Smith spune ""Welcome to Miami, bienvenudo a Miami"". Cel mai incitant oras din insorita Florida. Jumatate din populatia de 2 milioane este de origine hispanica, majoritatea fiind de origine cubaneza. In anii a€™50 a devenit locul preferat al celebritatilor: stralucire, glamour, bronz, bani, faima si viata de noapte fierbinte.
OCOLIT DE IUBIRE. ""Mergem foarte rar la ocean, iar de cluburile de aici ne-am plictisit de multa vreme"", imi spune o blonda superba, la un frozen daiquiri, pe plaja hotelului Delano, din Miami. ""Viata nu este chiar o vacanta. Zilele sunt banale, iar noptile foarte lungi si apasatoare. Dragostea se infiripa prin cluburi si se sfarseste o data cu rasaritul soarelui. Oamenii care locuiesc aici sunt preocupati mai mult de imagine decat de iubire"", imi explica ea, incercand sa zambeasca.
De la distanta, tanara putea fi usor luata drept manechin. Insa blonda cu trupul bronzat si foarte bine lucrat, cu forme apetisante se incadra de fapt in genul femeilor frumoase din Miami. In jur de 35 de ani, in pantaloni scurti si cu pantofi platforma, nu parea sa aiba motive reale sa se planga de singuratate.
Dar, dupa cateva zile de plaja si multe discutii, i-am dat dreptate. Am incercat sa aflu de ce iubirea ocoleste orasul magic, cum i se mai spune Miami-ului. Dupa frigul si vremea schimbatoare din Bucuresti, clima de aici este ca o binecuvantare. Briza oceanului imprastie mirosul acela placut de vacanta, la care visam cu totii, satui de iarna prea lunga de la noi.
In camerele hotelului Delano, decorat de Philip Starck, totul este alb: peretii, podelele din lemn, draperiile si statuile ingerilor care te privesc de sus. Holul cu multe coloane imense, de asemenea, albe, si cu perdele vaporoase completeaza acel chic discret al stilului modern. Nici piscina, umbrita de palmieri, nu este lipsita de originalitate. Se aude muzica Caf... del Mar. Seara, sezlongurile si terasa se transforma intr-un bar asiatic. Cocktailurile sunt servite cu sushi. La 200 de metri de hotel se intinde plaja, amenajata cu paturi mari, tot albe, asezate cu fata spre ocean.
Cativa oameni tolaniti la soare citesc Codul lui Da Vinci sau ultimele romane ale lui John Grisham. Desi se spune ca la Miami se retrag pensionarii bogati, media de varsta a ""localnicilor"" este de 38 de ani.

DISTRACTIE. Cluburi deschise 24 de ore din 24