Dupa esecul nemeritat din primul meci in fata Italiei, ghanezii au profitat de un adversar care a jucat fara atac si au facut un pas important pentru calificarea in optimile Cupei Mondiale. Se spune ca o nenorocire nu vine niciodata singura, iar

Dupa esecul nemeritat din primul meci in fata Italiei, ghanezii au profitat de un adversar care a jucat fara atac si au facut un pas important pentru calificarea in optimile Cupei Mondiale.

Se spune ca o nenorocire nu vine niciodata singura, iar Karel Bruckner poate fi sigur de asta. Fara atac, Koller si Baros fiind accidentati, fara solutii pe banca, tehnicianul ceh a primit chiar in minutul 2 prima lovitura, atunci cand Asamoah Gyan a deschis scorul din mijlocul unei defensive visatoare.
NEPUTINTA. Cu psihicul daramat, cehilor nu le-a mai iesit nimic ulterior, neputinta fiind cuvantul determinant in evolutia lor. Au profitat africanii, care si-au permis chiar sa se joace cu ratarile. Pe banca, batranul tehnician gandea probabil ca salvarea sa vina din sclipirile lui Nedved sau ale lui Rosicki. Numai ca exact cei doi au dezamagit. Acelasi scenariu si in partea secunda, cu ghanezi ratand incredibil chiar si un penalty si cehi neputinciosi. Mai mult, totul s-a prabusit pentru Cehia o data cu eliminarea lui Ujvalusi. Daca mai adaugam si faptul ca Lokvenc va absenta si el la ultimul meci, cu Italia, pentru doua galbene, avem imaginea unei echipe aproape de colaps.
MERITAT. Ghanezii au mai punctat o data pe final, prin Muntari in minutul 82, si totul era clar. Trupa pregatita de sarbul Ratomir Dujkovici are mari sanse sa se califice in optimi, trebuind doar sa invinga SUA. La final, Karel Bruckner a avut puterea sa recunoasca faptul ca adversarul a meritat victoria: ""Felicit Ghana. Nu am facut un meci bun si a devenit imposibil sa mai revenim dupa eliminarea lui Ujvalusi. Ghanezii s-au dovedit o echipa foarte tehnica, greu de anihilat pe faza de atac"". In ciuda victoriei obtinute, Dujkovici s-a aratat modest dupa meci: ""Si eu sunt surprins de acest scor. Nu trebuie sa fim incantati totusi, meciul urmator este cel mai important. Africanii sunt mai emotivi de felul lor si se pierd in general. Sper, totusi, sa producem surpriza si sa mergem mai departe"".

CEHIA - GHANA 0-2


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.