Casa de licitatie Alis a vandut duminica trecuta tabloul ""Femeia in fotoliu"" (foto) al lui Theodor Pallady cu 77.500 de lei noi, un pret de 2,15 ori mai mare decat cel de pornire. E un succes de proportii pentru Pallady, mai ales ca specialisti
Casa de licitatie Alis a vandut duminica trecuta tabloul ""Femeia in fotoliu"" (foto) al lui Theodor Pallady cu 77.500 de lei noi, un pret de 2,15 ori mai mare decat cel de pornire.

E un succes de proportii pentru Pallady, mai ales ca specialistii casei de licitatie sperau sa ia pe acest tablou maximum 70.000 de lei. Ei mizau mai mult pe succesul unui tablou de Ioan Andreescu, ce avea un pret de pornire de 70.000 de lei. Desi lucrarile lui Andreescu ajung foarte rar in licitatiile autohtone, nimeni nu a fost dispus sa plateasca aceasta suma. Foarte apreciata a fost in schimb o lucrare a lui Nicolae Vermont - ""Odihna"". Dupa o batalie apriga, acest tablou, intrat in licitatie la un pret de numai 8.000 de lei, a fost adjudecat pentru 34.000 de lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.