Presedintele Comisiei parlamentare CIA, senatorul Norica Nicolai (foto), a declarat ca exista date clare potrivit carora avioanele militare americane au aterizat pe aeroporturile din Romania exclusiv din motive tehnice si ca, in Romania, nu exista in
Presedintele Comisiei parlamentare CIA, senatorul Norica Nicolai (foto), a declarat ca exista date clare potrivit carora avioanele militare americane au aterizat pe aeroporturile din Romania exclusiv din motive tehnice si ca, in Romania, nu exista inchisori pentru prizonieri suspecti de terorism.
Comisia, constituita anul trecut pentru investigarea acuzatiilor conform carora Romania ar fi gazduit si aprobat tranzitul unor avioane cu prizonieri capturati in Irak si Afganistan, a anuntat ieri ca au existat astfel de escale, dar numai pentru alimentarea cu combustibil sau odihna echipajului. Au fost investigate aproximativ 3.000 de zboruri, documente si date ale operatiunilor aeriene de pe aeroporturile militare din Timisoara, Constanta, Bucuresti, Tulcea si Fetesti.
In concluzie, Norica Nicolai a respins afirmatiile recentului raport prezentat de europarlamentarul Dick Marty. Documentul, prezentat cu mare pompa in presa occidentala, sustinea ca Romania, Polonia si alte 12 tari europene ar fi fost folosite de CIA pentru tranzitarea avioanelor cu prizonieri periculosi si construirea unor centre de detentie pentru teroristii capturati in Irak si Afganistan. (Anca Aldea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.