S-ar putea crede ca este o gluma, dar chiar nu e! Echipa profesorului Atala a obtinut in laborator un penis. Anuntul a fost facut in American Urological Association Annual, Georgia, in luna mai, anul acesta. Cercetatorii de la Universitatea Wake

S-ar putea crede ca este o gluma, dar chiar nu e! Echipa profesorului Atala a obtinut in laborator un penis. Anuntul a fost facut in American Urological Association Annual, Georgia, in luna mai, anul acesta.

Cercetatorii de la Universitatea Wake Forest au prelevat celule din penisul iepurilor care prezentau grave disfunctii erectile. Printr-un procedeu special de laborator celulele au putut fi multiplicate. Cercetatorii americani au prelevat celule pentru a fi reimplantate in organul bolnav al rozatoarelor. Dupa o luna de la reimplantare, traditionala potenta a iepurilor a revenit ca prin minune. Explicatia consta in faptul ca, gratie acestui procedeu, a fost imbunatatita presiunea sangvina, aceasta fiind comparabila celei inregistrate in organul sanatos. Dar dovada absoluta a reusitei acestui procedeu o reprezinta virilitatea iepurilor, care foarte rapid din ""impotenti"" au devenit ""tati"". Evident, folosirea acestui procedeu la barbati nu-i tocmai o treaba usoara. Fie si pentru ca organul barba-tului este de alte dimensiuni, iar vascularizarea este mai complexa comparativ celei de la iepuri. Dar profesorul Atal este convins ca foarte curand tehnica va putea fi folositoare si barbatilor. Ea ar putea reprezenta o solutie in cazurile de disfunctii erectile, malformatii si traumatisme sexuale.

PERFORMANTA CARE DA VIATA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.