Ca urmare a articolului ""Parchetul geamgiilor"", publicat in numarul din 7 iunie al Jurnalului National, deputatul Anca Petrescu a tinut sa faca unele precizari: ""(...) La interventia politica a lui Adrian Nastase, ORDA (n.n. - Oficiul Roman
Ca urmare a articolului ""Parchetul geamgiilor"", publicat in numarul din 7 iunie al Jurnalului National, deputatul Anca Petrescu a tinut sa faca unele precizari:

""(...) La interventia politica a lui Adrian Nastase, ORDA (n.n. - Oficiul Roman de Drepturi de Autor) a schimbat documentele pentru a deservi un anumit grup de interese (...).
(...) Simplul fapt ca peste 40.000 de planse dupa care a fost construita aceasta cladire (n.n. - Palatul Parlamentului in care functioneaza Muzeul National de Arta Contemporana) poarta semnatura mea, ca sef de proiect complex si arhitectura, atesta dreptul meu de autor pentru care detin patru atestate de la ORDA. Toate au fost valabile pana in momentul interventiei lui Adrian Nastase asupra acestei chestiuni, care la investitia Muzeului National de Arta Contemporana (MNAC) avea interesul sa ma ocoleasca, cunoscand dezacordul meu total fata de modul in care voia sa faca aceasta investitie. Acest lucru nu era legal posibil decat prin fabricarea la ORDA a altor documente.
Investitia MNAC a adus mari prejudicii bugetului de stat, atat pentru demolarile facute, cat si prin modul in care s-a derulat. A costat enorm, estetic este o pecingine pe fatada Palatului Parlamentului, iar ca functionalitate nu se justifica suficient.
Pentru NUP-ul din 2005 s-au intocmit 38 de dosare pe care le-am analizat pe fiecare in parte, constatand ca nu erau intocmite decat cu un singur scop, de a acoperi de fapt lucrarile nelegale comise, si nu de a lamuri.
Articolul insista asupra geamurilor, asa-zisele termopane, cand in sedinta de incheiere din 11 mai 2006 de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu exista acest punct.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.