Elevii care au terminat clasa a VIII-a vor sustine incepand de luni, 19 iunie, testele nationale. Examenul se organizeaza intr-o singura sesiune pentru toti absolventii clasei a VIII-a si presupune trei probe obligatorii pentru cei care au absolv
Elevii care au terminat clasa a VIII-a vor sustine incepand de luni, 19 iunie, testele nationale.

Examenul se organizeaza intr-o singura sesiune pentru toti absolventii clasei a VIII-a si presupune trei probe obligatorii pentru cei care au absolvit cursurile in scoli cu predare in limba romana, respectiv limba si literatura romana, matematica si istoria romanilor sau geografia Romaniei, in functie de optiunea fiecarui candidat.
La testarea nationala de anul acesta vor participa peste 238.000 de elevi inscrisi in cele 41 de judete ale tarii si municipiul Bucuresti, care vor sustine examenul in 1.043 de centre de testare. Lucrarile acestora vor fi evaluate in cele 205 centre organizate in acest sens. La testele nationale se pot prezenta atat promovatii clasei a VIII-a de gimnaziu din seria curenta, cat si cei din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de capacitate, indiferent de varsta candidatului.
In acest an, toti cei interesati de informatii suplimentare privind testele - parinti, elevi, profesori - pot suna
la numarul de telefon 0800.801.100 - linie gratuita, care va functiona de luni intre orele 8:00 si 18:00, pe toata perioada examenului. Suplimentar, informatii pot fi obtinute scriind pe adresa de e-mail testenationale2006@mec.edu.ro sau accesand www.edu.ro. (Eugenia Mihalcea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.