De la Leipzig la Dortmund, englezii domina peisajul suporterilor, impresionand atat prin numar, cat si prin modul cum se poarta. CUMINTI. Imaginea suporterilor englezi creata dupa celebrul episod ""Heysel"", de la finala CCE de la Bruxelles, din 1
De la Leipzig la Dortmund, englezii domina peisajul suporterilor, impresionand atat prin numar, cat si prin modul cum se poarta.

CUMINTI. Imaginea suporterilor englezi creata dupa celebrul episod ""Heysel"", de la finala CCE de la Bruxelles, din 1985, pare acum tot mai indepartata. Dupa cativa ani de multiple eforturi, politia britanica a izbutit sa controleze fenomenul huliganismului, izolandu-i aproape total pe turbulenti. Restrictionand temporar dreptul la circulatie pentru cateva mii de indivizi, care sunt obligati sa se prezinte zilnic la sectiile de politie de care apartin, autoritatile britanice au usurat enorm munca omologilor germani, care au constatat cu surprindere ca englezii sunt cei mai disciplinati suporteri. ""Este o placere sa te uiti la ei. E adevarat, beau mult, dar sunt foarte simpatici si comunicativi. Si stiu sa cante superb atunci cand isi incurajeaza echipa"", a declarat un responsabil al politiei germane. Cu steagurile asezate la mese si cateva beri in fata, englezii se inmultesc pe zi ce trece la Cupa Mondiala. Conform estimarilor oficiale, la ora actuala sunt peste 100.000 de suporteri englezi in Germania, dintre care numai jumatate au bilete la meciurile selectionatei Angliei. Dar englezii vin pentru atmosfera, pentru ideea de a lua parte efectiv la un campionat mondial, neavand nici o problema in a urmari partidele din mijlocul pietelor special amenajate.
COTA. Victoria reusita joi seara, 2-0 cu Trinidad-Tobago, a plasat reprezentativa ""Albionului"" in topul principalelor candidate la castigarea competitiei, analistii considerand ca britanicii ar putea da lovitura la fix patru decenii de la castigarea unicului titlu mondial. ""Inca n-ati vazut ce poate face selectionata Angliei. Deocamdata am invins in doua meciuri din tot atatea jucate, dar promit sa nu ne oprim aici. Suporterii nostri au incredere ca putem invinge mereu, iar noi credem acelasi lucru. In ceea ce ma priveste, am o datorie speciala fata de suporterii Angliei"", a afirmat capitanul David Beckham.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.